Οχι με μία αλλά με δεκαέξι ολόκληρες σελίδες η έκθεση εσωτερικού ελέγχου έρχεται να μας επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουμε τόσα χρόνια ότι δηλαδή ο Δήμος Θερμαϊκού βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης!

Στις 16 σελίδες της ετήσιας έκθεσης, η οποία όπως μαθαίνουμε περιέχει και άλλα στοιχεία, τα οποία όμως δεν δημοσιοποιήθηκαν, υπάρχει ανάγλυφα η παρουσίαση μίας αποτυχημένης διοίκησης και ενός τεράστιου αναπτυξιακού αδιεξόδου για τον Θερμαϊκό.
Το πιο εντυπωσιακό “μαργαριτάρι” που αλιεύεται από την έκθεση είναι πως από τα 70 έργα, που είναι ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης Τεχνικών Έργων του Δήμου Θερμαϊκού τα 45 είναι κυριολεκτικά στον “αέρα”.

Οι λόγοι είναι πολλαπλοί και αφορούν σε έργα που απλά δεν θα γίνουν (διαγραφή) μέχρι έργα που δεν έχουν συμβασιοποιηθεί χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, που είναι σε δικαστική διαμάχη κτλ.
Στο πεδίο της διαχείρισης των παραπόνων και των αιτημάτων των πολιτών η έκθεση αποκαλύπτει αδυναμία τήρησης πλήρους ιστορικού αναφορικά με τη διεκπεραίωση των αιτημάτων.

“Η διεκπεραίωση των αιτημάτων όπως προέκυψε δεν πραγματοποιείται κάθετα εντός της υπηρεσίας (προτεραιοποίηση και χρέωση αιτημάτων από το Διευθυντή) αλλά η προτεραιοποίηση των αιτημάτων πραγματοποιείται είτε από την αρμόδια υπάλληλο είτε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται επαρκής εποπτεία του προσωπικού από του αρμόδιους προϊστάμενους.

Τέλος, όπως προέκυψε, δεν υφίσταται παρακολούθηση του ωραρίου των υπαλλήλων των συνεργείων της Διεύθυνσης αλλά ούτε και ημερήσιος προγραμματισμός με εξαίρεση τους υπαλλήλους του τμήματος Η/Μ” αναφέρεται επί λέξει στην έκθεση.
Ο Δήμαρχος και η διοίκησή του είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι σε μια σειρά επιπλέον ζητημάτων, όπως η έλλειψη σωστού οργανογράμματος των υπηρεσιών, οι ελλείψεις στην ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και της πυρασφάλειας των δημοτικών κτιρίων, οι ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και πολλά άλλα.
Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται αυτό που γνωρίζουμε και βλέπουμε όλοι μας.

Η σημερινή διοίκηση δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα έργο είτε μικρό είτε μεγάλο.

Το βλέπουμε καθημερινά, μέσα από την απραξία της στα μικρά έργα, καθώς και στην απώλεια μεγαλύτερων έργων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από την παρέμβαση της μειοψηφίας και του επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, Τζέκου Θεόδωρου, ο δήμαρχος υποχρεώθηκε σε μια ωμή και κυνική παραδοχή των προβλημάτων που επισήμανε ο εσωτερικός έλεγχος, επιρρίπτοντας όμως τις ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες!!!

Διαβάστε την έκθεση

 

 

Facebook Comments Box

Από Symthermnews