Μιά παροιμία λέει: Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει γι αυτό και εμείς δεν έχουμε παρά να σας παρουσιάσουμε ένα ”δικό μας” κορίτσι το οποίο διαπρέπει στον κόσμο της τέχνης την Στέλλα Βαρνά-Μπουρδαμή !

Ποιά είναι όμως η Στέλλα;

Η Στέλλα Βαρνά – Μπουρδαμή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αισθητική και Κοσμετολογία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έπειτα συνέχισε τις σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφοιτώντας με Integrated Master στη Γλυπτική.

Οι πρώτες της επιρροές ήταν από τον δάσκαλο και θείο της, τον εικαστικό Γιάννη Καψιδάκη.

Αυτός τη μύησε στον κόσμο των τεχνών από την παιδική της ηλικία. Συνήθως τα έργα της είναι ανθρωποκεντρικά.

Προσπαθεί να ζωγραφίζει συναισθήματα οδηγούμενη από το ένστικτο,την περιέργεια και την ανάγκη να αποτυπώσει αυτό που κρύβεται στις ψυχές των ανθρώπων.

Η Στέλλα εκτός από εικαστικός είναι και εκπαιδευτικός και μάλιστα από το 2015 μέχρι το 2019 δίδαξε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μηχανιώνας,στήν Κερασιά και στην Επανομή .Από το 2021 και μέχρι σήμερα εργάζεται στο 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας όπου συμμετείχαν και στην μαθητική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ” Το δάσος που λαχτάριζες” που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας στη Μεγάλη Λέσχη στην οποία το σχολείο πήρε μέρος με 7 έργα!

Επίσης η Στέλλα συμμετέχει στην έκθεση ” Η τέχνη του πορτρέτου ,Vol.iii” στη Govedarou ART Gallery από 31 Μαρτίου έως 21 Απριλίου με το έργο της το οποίο έχει τον τίτλο bond

Η Στέλλα έχει διδάξει όπως προαναφέραμε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση,σε πολιτιστικούς συλλόγους,φροντιστήρια σχεδίου και ΚΔΑΠ.

Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επίσης είναι μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων.Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.Έχει εικονογραφήσει και δύο παιδικά βιβλία τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

Εκτός από συγχαρητήρια να ευχηθούμε απο καρδιάς τα καλύτερα Στέλλα !

Δείτε μερικά από τα  δημιουργήματά της:

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Από Symthermnews