Πέντε σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, που βοήθησαν και διέσωσαν ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, βράβευσε την Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν επίσης οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμκού Σώματος για την προσφορά τους στη διάσωση ανθρώπων, στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, καθώς και στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος στη θάλασσα.

«Τιμάμε πέντε νέους ανθρώπους, που σε μία τραγική στιγμή για την πατρίδα μας, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δε λογάριασαν τον κίνδυνο, δεν υπολόγισαν τη δική τους ασφάλεια, και έσπευσαν να βοηθήσουν, σώζοντας δεκάδες συνεπιβάτες τους», τόνισε ο Γ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε: «Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, ο Μιχάλης Κλάψης, ο Αντώνης Σαράπης, ο Διαμαντής Προεστός και ο Δημήτρης Αράπης, με τη στάση τους δίνουν μια αχτίδα ελπίδας, μέσα στην τραγωδία που ζήσαμε. Νέοι άνθρωποι που νοιάζονται για το συνάνθρωπο, που δεν υπολογίζουν τον κίνδυνο προκειμένου να βοηθήσουν, που δρουν με αυτοθυσία, αλτρουισμό και αποφασιστικότητα».

Πηγή:efsyn.gr

Facebook Comments Box

Από Symthermnews