Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου, αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια στα τρένα και τον Προαστιακό τα οποία είχαν σταματήσει να πραγματοποιούνται μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, στις 04.45 ήταν προγραμματισμένο να εκκινήσει από το σταθμό Λαρίσης το πρώτο τρένο που θα εκτελέσει το δρομολόγιο Αθήνα – Οινόη. Στο τρένο θα επιβιβαστεί και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζακης.

Αναλυτικά, τα δρομολογία που εκκινούν αύριο:

Προαστιακός:

Πειραιάς – Αεροδρόμιο
Κάντζα- Λιόσια

Τρένα

Αθήνα – Χαλκίδα 
Κάτω Αχαΐα – Πάτρα- Ρίο
Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
Αλεξανδρούπολη Ορμένιο

Διακοφτό – Καλάβρυτα
Ολυμπία- Πύργος – Κατάκολο
Βόλος – Μηλιές 

Έναρξη μετ’ εμποδίων

Ωστόσο, χειρόφρενο θα τραβήξουν αύριο οι αμαξοστοιχίες,  Θεσσαλονίκη – Δράμα και Θεσσαλονίκη – Φλώρινα. Συγκεκριμένα, σε συνδιάσκεψή που είχαν το συνδικάτο των μηχανοδηγών αποφάσισαν να μην λύσουν χειρόφρενο οι αμαξοστοιχίες που εκτελούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια θέτοντας ζήτημα ασφάλειας. Για το λόγο αυτό ζητούν παράταση μίας εβδομάδας για την επανεκκίνηση των δρομολογίων.

Τα μέτρα ασφαλείας για την επανεκκίνηση τρένων και προαστιακού

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (20/3) συνεδρίασε το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων για τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων. Σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις, οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, προκειμένου να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν, σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού, τουλάχιστον ένας συνοδός, ενώ θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες, σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα, ήταν μόνο ένας.

Στα δρομολογια των InterCity Αθήνα – Θεσσαλονίκη, οι συνοδοί αυξάνονται σε τρεις από δύο που ήταν έως τώρα. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση

Ακόμη συζητήθηκε το ζήτημα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης στις σήραγγες, οι ραδιοεπικοινωνίες και ο φωτισμός στις σήραγγες.

Επίσης, μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.

-80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς
-100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

Facebook Comments Box

Από Symthermnews