Δύσκολη μέρα ξημέρωσε για τη χώρα μας καθώς η φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, έχει κοστίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 32 ανθρώπους. Δεκάδες τραυματίες και έρευνες για εγκλωβισμένους.

Οι πρώτες πληροφορίες για το τι μπορεί να οδήγησε στην σφοδρότατη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη αρχίζουν σταδιακά να γίνονται γνωστές, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθούν.
Όπως μεταδίδει ρεπόρτερ της ΕΡΤ Λάρισας, το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο ωστόσο είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα όπου κινούταν η εμπορική αμαξοστοιχία.
Αυτήν την ώρα στις αρχές καταθέτει ο σταθμάρχης Λάρισας και ο κλειδούχος, ενώ υπάρχει η πληροφορία ότι είναι και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Νεκροί όλοι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την σφοδρή σύγκρουση των τρένων νεκροί είναι όλοι οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, οι 9 μηχανοδηγοί και το υπόλοιπο προσωπικό.

Καταγγελία επιβάτη – “Άκουσα από τον ασύρματο να λένε ‘πάμε και όπου βγει'”

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε επιβάτης του τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία κοντά στα Τέμπη, αναφέροντας ότι άκουσε συνομιλία μέσω ασυρμάτου, μεταξύ του μηχανοδηγού και του υπεύθυνου των εισιτηρίων.
Όπως κατήγγειλε, ενώ υπήρξε καθυστέρηση 15 λεπτών στον Παλαιοφάρσαλο, άκουσε έναν από τους δύο να λέει “πάμε και όπου βγει”.

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: “Τα δύο πρώτα βαγόνια δεν υπάρχουν”

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε στο MEGA, αναφέροντας πως από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης “εξαφανίστηκαν” τα βαγόνια και η καφετέρια που υπήρχε ενδιάμεσα.
“Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Εάν δείτε τα πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας και τις μηχανές, μπορείτε να φανταστείτε πόσο σφοδρή ήταν η σύγκρουση. Το βαγόνι 1 και το βαγόνι 2 δεν υπάρχουν. Η καφετέρια που υπήρχε ενδιάμεσα έχει καεί και δεν υπάρχει. Οι ρόδες τους δεν υπάρχουν όλα είναι μία άμορφη μάζα. Το 3ο βαγόνι είναι “στραπατσαρισμένο”, και το 4″.

Δήμαρχος Τεμπών: “Στα βαγόνια αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες από 1200 μέχρι 1500 βαθμούς Κελσίου”

Ο Γιώργος Μανώλης, δήμαρχος Τεμπών, μίλησε για την τραγωδία με την σύγκρουση τρένων. Ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του μέσα στο τρένο υπήρχαν 348 άτομα.
Από τρία πρώτα βαγόνια δεν έχει μείνει τίποτα. Η μηχανή του τρένου βρέθηκε κάτω από τα βαγόνια. Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν σε αυτά τα βαγόνια ήταν από 1200 μέχρι 1500 βαθμούς Κελσίου. Έλιωσαν τα σίδερα περιέγραψε.

Ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη, η Ελληνική Αστυνομία με τον ιατροδικαστή, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.
Στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Πρόεδρος Μηχανοδηγών ΟΣΕ:

“Τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια”

Ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενιδουνιάς μίλησε στην ΕΡΤ αναφέροντας: “Έχει συμβεί το αδιανόητο. Όπως όλα δείχνουν, τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή. Το ένα ανέβαινε προς Θεσσαλονίκη (το Intercity) και το δεύτερο, το εμπορικό, κατέβαινε από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Και όπως βλέπετε συνέβη αυτή η σύγκρουση”.
Στη συνέχεια, κατήγγειλε πως δεν λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα εδώ και χρόνια: Δεν λειτουργεί τίποτα. Γίνονται όλα με ανθρώπινο παράγοντα, χειροκίνητα, manual. Είμαστε στο manual. Αν λειτουργούσαν… Δεν λειτουργούν ούτε οι ενδείξεις, τα φωτοσήματα. Ούτε ο έλεγχος της κυκλοφορίας. Αν αυτά λειτουργούσαν, οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν την κόκκινη ένδειξη και τα τρένα θα σταματούσαν σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους. Το έχουμε πει επανειλημμένως, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας“.

Πού μπορούν να απευθυνθούν οι συγγενείς των επιβατών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθυνθούν οι συγγενείς των επιβατών των τρένων:
  • 2410683175 
  • 2410683176
Facebook Comments Box

Από Symthermnews