Στα δικαστήρια κοντεύει να φτάσει η υπόθεση με την ΔΕΥΑΘ να διεκδικεί απο τον δήμο της τάξεως των 200.000 ευρώ.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή για να μην σας μπερδέψουμε.

Εν μέσω κορωνοιού η ΔΕΥΑΘ έλαβε ένα δάνειο ύψους περίπου 396.000 ευρώ από τον δήμο για να καλύψει τις ανάγκες τις επειδή οι δημότες αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού.

Το ποσό αυτό η ΔΕΥΑΘ δεσμεύτηκε να το αποπληρώσει στον Δήμο από τον Ιούνιο του 2021 και η αποπληρωμή του θα πραγματοποιούνταν σε 18 ισόποσες μηνιαίες δόσεις (22.000 ευρώ τον μήνα).

 

Από τις 396.000 ευρώ που πήρε η ΔΕΥΑΘ πλήρωσε στην ΔΕΗ 111.000 ευρώ για να αποπληρώσει ένα χρέος που έχει 650.000 ευρώ.(τώρα δεν ξέρουμε πόσα χρωστάει ακόμη)

Ο δήμος χρωστά στην ΔΕΥΑΘ 198.000 ευρώ και έτσι ζήτησε να γίνει συμψηφισμός με το ποσό του δανείου.

Έχει και άλλο σταθείτε….

Η ΔΕΥΑ Μηχανιώνας (πριν την συνένωση του «Καλλικράτη») είχε συνάψει μια προγραμματική σύμβαση με τον πρώην Δήμο Μηχανιώνας, συνολικού ποσού περίπου 190.000 ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ΔΕΥΑΘ «δεν εισέπραξε ποτέ η ΔΕΥΑ Μηχανιώνας»!!!

Αυτό λοιπόν που ζητάει η ΔΕΥΑΘ απο τον δήμο είναι να τις αφαιρεθεί το ποσό που τις χρωστά από το δάνειο που πήρε και θα αποπληρώσει τη διαφορά».

Και αν οι οφειλές έχουν παραγραφεί λόγω μη διεκδίκησης των οφειλών αυτών από προηγούμενες διοικήσεις ;

Αυτό φοβάται για την διστακτικότητα του δήμου στην πρόταση που του έκανε για συμψηφισμό των οφειλομένων και γι αυτό θα τον σύρει στα δικαστήρια,σε περίπτωση δηλαδή που η απόφαση του Δήμου απορρίψει τον συμψηφισμό των χρεών.

                            Το ζήσαμε και το ζούμε  κι αυτό το μπάχαλο στον Θερμα(γ)ικό μας!!!

 

 

Facebook Comments Box

Από Symthermnews