Βρεθήκαμε στην Επανομή και συνομιλήσαμε με τον επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ Θεόδωρο Τζέκο σε μια συνέντευξη για τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας

  • Κύριε Τζέκο, σας βρίσκουμε στο δικηγορικό σας γραφείο. Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να χωρέσετε στο χρόνο σας τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις και την ενασχόλησή σας με τα δημοτικά;

Υπηρετώ με συνέπεια τη δικηγορία περισσότερα από 16 χρόνια. Είναι το επάγγελμα που επέλεξα να κάνω με μεράκι και από αυτό βιοπορίζομαι, εγώ και η οικογένειά μου. Τα κοινά του δήμου είναι το πάθος μου και αν αγαπάς κάτι πραγματικά βρίσκεις το χρόνο να το πετύχεις. Από την άλλη πλευρά όμως όταν η ενασχόληση με τα κοινά γίνεται επάγγελμα βιοπορισμού, τότε έχεις ήδη κάνει σοβαρές εκπτώσεις και υποχωρήσεις πριν καν ξεκινήσεις.

  • Πώς κρίνετε την πορεία της διοίκησης Τσαμασλή στα 3,5 χρόνια της θητείας της;

Η διοίκηση του Τσαμασλή, ενός επαγγελματία της πολιτικής με κομματικές δεσμεύσεις, δεν τόλμησε να κάνει τις αλλαγές που θα έδιναν προοπτική στο δήμο μας. Κινήθηκε σε ρηχά νερά και περιορίστηκε στην πεπατημένη.

Μοναδικός του στόχος να αποφύγει το λάθος. Με λίγα λόγια, μια διοίκηση αδιάφορη για τα μικρά και ανίκανη για τα μεγάλα. Έχασε ή δε μπόρεσε να προχωρήσει κανένα έργο υποδομής (παραλία Αγίας Τριάδας, πολιτιστικό κέντρο, διαπλάτυνση δρόμου, αποχετευτικό Μεσημερίου, ανάπλαση πλατείας Μηχανιώνας, κτίριο ΔΙΑΣ κλπ). Απαξίωσε τους θεσμούς και τα συμβούλια των κοινοτήτων, χάνοντας έτσι την επαφή με τους δημότες. Επιχείρησε με επικοινωνιακά τεχνάσματα  να διοικήσει (περίπτωση Ρομά) και να καρπωθεί ξένα έργα που δεν «τρέχουν» από τον δήμο και τις υπηρεσίες του (πχ ThessIntec), αφού ο ίδιος δεν είχε να επιδείξει κάτι περισσότερο.

  • Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες της δική σας πολιτικής σε σχέση με το δήμο Θερμαϊκού;

Πρώτα από όλα πρέπει να λειτουργήσει αποτελεσματικά η διοικητική μηχανή του δήμου. Αυτό απαιτεί ισχυρές υπηρεσίες, άρτια οργανωμένες σε σύγχρονα πρότυπα με έμφαση στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, με τεχνοκρατική καθοδήγηση και αξιολόγηση. Οι υπηρεσίες μας είναι το όχημα του δήμου στον αγώνα της ανάπτυξής του… Πρωταρχικός επίσης στόχος μας αποτελεί η αναγέννηση των υπαρχουσών υποδομών του δήμου (ΚΑΠΠΑ 2000, πολιτιστικό κέντρο, κατασκηνώσεις, πλαζ, δημοτικά κτίρια κλπ) και η δημιουργία νέων υποδομών. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητη η ενίσχυση των κοινοτήτων μέσω της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων σε θέματα καθημερινότητας και εξυπηρέτησης του δημότη. Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο πολιτικών κοινωνικής συνοχής που θα περιορίζουν τις ανισότητες. Σε ένα πλαίσιο πολιτικών που θα σέβονται το περιβάλλον, τους κοινόχρηστους χώρους και γενικότερα το δικαίωμα των κατοίκων του Θερμαϊκού να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους στο τόπο που επέλεξαν να ζουν.

 

  • Ο συνδυασμός σας συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές ως ανεξάρτητος και «ανοιχτός» στην κοινωνία του Θερμαϊκού. Συνεχίζετε έτσι;

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυτόνομη από την κεντρική διοίκηση και οι παρατάξεις ανεξάρτητες από κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς. Τα κόμματα μπαίνουν στο περιθώριο. Ο συνδυασμός μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ βασίστηκε και βασίζεται στους δημότες που λειτουργούν με γνώμονα την κοινή λογική, προς όφελος μόνο του δήμου μας, χωρίς κομματικές παρωπίδες, ταμπέλες και οδηγίες.

Προφανώς συνεχίζουμε με αυτήν την αρχή, ως ανεξάρτητος συνδυασμός, συζητώντας με όλους και καλώντας όσους συμμερίζονται τις θέσεις μας να συμπαραταχθούν ώστε να ξεπεράσουμε ότι μας κρατάει στο παρελθόν και να δώσουμε προοπτική στην περιοχή μας.

«προσπερνάμε το παλιό, βλέπουμε μπροστά, μακριά από αγκυλώσεις και κομματισμούς… το αξίζουμε…»

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

This will close in 10 seconds