Οι μηχανοραφίες του δημάρχου για την αποφυγή ουσιαστικής συζήτησης για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.

Δημοσιεύτηκε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την περιοχή του πρώην κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού ο συνδυασμός μας κατέθετε ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο και ζητούσε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή.

Ύστερα από πολλές πιέσεις έγινε τελικώς το Φθινόπωρο η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία όμως με ευθύνη του δημάρχου, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Είναι προφανής η διάθεση του δημάρχου να κερδίσει χρόνο ώστε να μας φέρει ενώπιων ειλημμένων αποφάσεων.

Συνεχίζοντας την ίδια τακτική λοιπόν ο δήμαρχος, στα πλαίσια της υποχρεωτικής διατύπωσης γνώμης από το δημοτικό συμβούλιο, συγκαλεί το σώμα σε ακατάλληλο χρόνο, στις 12 η ώρα το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης, για να εμποδίσει την προσέλευση δημοτών, αλλά ακόμα και αιρετών συμβούλων.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει πάντα, με δική του απόφαση, κατά τις απογευματινές ώρες για να παρίστανται όλοι οι αιρετοί αλλά και οι δημότες που το επιθυμούν.

Αυτό γίνεται για ήσσονος σημασίας θέματα, πόσο μάλλον για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Επί της ουσίας τώρα του θέματος, το σημερινό ΕΣΧΑΔΑ είναι πολύ χειρότερο από το προηγούμενο του 2013, από την άποψη ότι οικοδομεί πλέον όλη την έκταση του πρώην κάμπινγκ.

Πολύ πιο «βαρύ» περιβαλλοντικά από εκείνο που ομόφωνα είχε απορρίψει και καταδικάσει το τότε δημοτικό συμβούλιο, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη που κατείχε τότε.

Ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι της σημερινής διοίκησης είχαν καταψηφίσει τότε το «light» εκείνο σχέδιο σε σχέση με το σημερινό.

Το σημερινό λοιπόν σχέδιο προβλέπει τη δόμηση όλης της έκτασης του πρώην κάμπινγκ, δημιουργώντας ένα περίκλειστο χωριό.

Στα 140 περίπου στρέμματα θα γίνουν κατοικίες και τουριστικά καταλύματα. Επίσης προβλέπεται η ανάπτυξη εμπορικών καταστημάτων και χώρων εστίασης και αναψυχής, μόνο όμως για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αυτής της περιοχής.

Θα γίνει δηλαδή ένα κλειστό τουριστικό(;) χωριό. Η περιοχή χωρίζεται σε 2 ζώνες με μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Στην έκταση αυτή δίνεται χώρος (4 στρ) για να κτίσει ο δήμος ένα σχολείο 300 μαθητών. Αυτό είναι το κέρδος μας!

Η μόνη έκταση στην οποία δεν θα επιτρέπεται η δόμηση θα είναι από την πάνω πλευρά του δρόμου, μία έκταση 18 περίπου στρεμμάτων, όπου ούτως ή άλλως λόγω του δασικού χαρακτήρα δεν επιτρέπεται η δόμηση!

Η διέλευση διαμέσου του ακινήτου αυτού θα γίνεται μόνο παραλιακά από έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μέχρι 5 μέτρα, τύπου ΚΑΑΥ

Περισσότερες πληροφορίες για όλο το ΕΣΧΑΔΑ θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://hradf.com/wp-content/uploads/2023/01/02-%CE%A3%CE%9C%CE%A0%CE%95-final-all.pdf

Ο στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας.

Να εισπράξει το μεγαλύτερο δυνατόν ποσό από την πώληση του κάμπινγκ και αυτός είναι ο λόγος που προωθεί τη δόμηση, για να αυξήσει την αξία του ακινήτου.

Καθόλου δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η συμμαχία όμως του ΤΑΙΠΕΔ με την δημοτική αρχή, η οποία αποδέχεται ανεπιφύλαχτα αυτό που στο παρελθόν καταδίκαζε είναι αυτό που μας προβληματίζει…

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

This will close in 10 seconds