Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 23 ατόμων. Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες, που συνδέονται, κατά περίπτωση, με συγγενικούς δεσμούς, ηλικίας από 20 έως 57 ετών

Από το Νοέμβριο του 2021 μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, με ορμητήριο περιοχές των Νομών Αττικής, Μαγνησίας και Θεσσαλονίκης διέπραξαν 24 κλοπές.

Προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή ανελκυστήρων, εισέρχονταν σε οικίες ηλικιωμένων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Η λεία τους ξεπερνά τις 290.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

• Η επιλογή συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας ως υποψήφια θύματα. Επέλεγαν ηλικιωμένα άτομα, κατά κύριο λόγω με κινητικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, προκειμένου να πετύχουν την απρόσκοπτη διαφυγή τους μετά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

• Η αναζήτηση των υποψήφιων θυμάτων τους σε γειτονιές εστιάζοντας κυρίως σε άτομα που επέστρεφαν στις οικίες τους πεζή, πολλές φορές μετά από επίσκεψη σε λαϊκές αγορές.

• Η εξασφάλιση της εμπιστοσύνης τους υποδυόμενοι υπαλλήλους εταιρειών και επιχειρήσεων, προκειμένου να εισέρχονται εύκολα στις οικίες τους.

• Η απασχόληση των παθόντων από μέλη του κυκλώματος όσο συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους των οικιών.

• Η κίνησή τους με αυτοκίνητα ιδιοκτησίας, τόσο των ιδίων, όσο και του στενού οικογενειακού τους κύκλου, αλλά και ενοικιαζόμενα οχήματα.

Σημειώνεται ότι, επτά εκ των δραστών έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

 

Πηγή rthess.gr

Facebook Comments Box

Από Symthermnews