Ενός δήμου που σήμερα μαραζώνει από την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, την έλλειψη ενδιαφέροντος και την αδράνεια. Ένας δήμαρχος καριερίστας της πολιτικής, με παλαιοκομματική νοοτροπία, ο οποίος αντιμετωπίζει την καθημερινότητα του Θερμαϊκού με «κατεβασμένα τα χέρια» και δεν έχει ούτε όραμα, ούτε έργο. Κουρασμένος και προκλητικός, αποτελεί “απομεινάρι” ενός πολιτικού παρελθόντος, που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε και να αποτινάξουμε από επάνω μας.

Ποιο είναι το έργο του εδώ και χρόνια στο Δήμο μας;

Αντικρίζει κάποιος έστω μία μεγάλη αλλαγή σε οποιαδήποτε κοινότητα του δήμου μας;

Σοβαρότατα προβλήματα στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στο φωτισμό, στην κατάσταση των δρόμων, στην καθαριότητα, υπάρχουν σε όλο τον Θερμαϊκό. Η περιουσία του δήμου ανεκμετάλλευτη και οι υποδομές του εγκαταλελειμμένες.  Με ανάγκες στη σχολική στέγη και στους κοινόχρηστους χώρους. Απών στην κοινωνική πολιτική, χωρίς έμπνευση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.  Αδιαφορία για τα μικρά και ανικανότητα για τα μεγάλα, που παραμένουν όνειρο θερινής νυκτός, όπως το ΚΑΠΠΑ, το πολιτιστικό κέντρο, η οδός Δημοκρατίας στην Περαία, η διαπλάτυνση της οδού Θεσσαλονίκης, η διάνοιξη της Κιλελέρ, το λιμάνι των Νέων Επιβατών, η ανάπλαση της παραλίας Αγίας Τριάδας, το αποχετευτικό του Μεσημερίου και άλλα έργα σε Επανομή και Μηχανιώνα. Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα που δε θέλουμε να βιώνουμε και στο μέλλον….

Ποιες είναι οι δραστηριότητες του δήμου μας για τη νεολαία, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός σχεδίου για τον τουρισμό, για την ανάγκη να ολοκληρωθούν όλες οι βασικές υποδομές παντού και για την ανάδειξη μίας ταυτότητας που πηγάζει από την γειτνίαση με τη θάλασσα και την εγγύτητα στην Θεσσαλονίκη;

Είναι ώρα να βάλουμε τη ζωή μας στον δήμο Θερμαϊκού στο επίκεντρο της συζήτησης, να αναδείξουμε τις υγιείς δυνάμεις που αναμφισβήτητα υπάρχουν, είναι ώρα να συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια βελτίωσης της δικής μας καθημερινότητας. Η επιλογή υπάρχει… δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια αυτή.

Καλώ όλες τις κοινωνικές, δημιουργικές, αναπτυξιακές και παραγωγικές δυνάμεις του Θερμαϊκού σε συστράτευση για να αλλάξουμε το μέλλον του τόπου μας, να τον βάλουμε σε τροχιά εξέλιξης και προόδου.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ

Ο Θοδωρής Τζέκος κατάγεται από την Επανομή και την Μηχανιώνα, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις και Νομική και είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω