Με τη δημιουργία των μεγάλων καλλικρατικών δήμων υπήρξε πρόβλεψη ώστε κάθε δήμος να κάνει τη δική του υπηρεσία πολεοδομίας. Ωστόσο ο δικός μας δήμος, εδώ και πολλά χρόνια, εξυπηρετούνταν από την υπηρεσία  πολεοδομίας Θέρμης.

Κάθε χρόνο ανανεωνόταν η συνεργασία με την ανοχή του δημάρχου Θέρμης, ο οποίος από πέρυσι ακόμα μας προειδοποίησε ότι για τελευταία φορά παρατάθηκε η φιλοξενία μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022 και για κανένα λόγο δεν θα υπάρξει νέα παράταση.

Ενώ λοιπόν η διοίκηση του δήμου μας και ο δήμαρχος γνωρίζανε πολύ καλά ότι από την 1η Νοεμβρίου 2022 είναι υποχρεωμένοι να λειτουργήσουν υπηρεσία πολεοδομίας, φτάσαμε στο και πέντε και ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε του δημότες μας.

Την 1η Νοεμβρίου 2022 που ξεκίνησε επίσημα να λειτουργεί η υπηρεσία δεν υπήρχε καν εξοπλισμός (τηλέφωνα, υπολογιστές κλπ). Δέκα ημέρες μετά και ακόμα περιμένουμε να μάθουμε πώς και πότε θα εξυπηρετούνται οι δημότες μας που θέλουν να πάρουν αντίγραφα πολεοδομικών εγγράφων, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί χώρος για την μεταφορά του αρχείου, το οποίο παραμένει στο δήμο Θέρμης.

Η παράταξή μας έγκαιρα από τον Σεπτέμβριο κατέθεσε ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να εκτεθεί η διοίκηση στους δημότες που θα θελήσουν να εξυπηρετηθούν.

Δυστυχώς όμως ο δήμαρχος αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες που υφίστανται την ταλαιπωρία, προκαλεί κιόλας με διθυραμβικές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ ότι δήθεν πέτυχε με αγώνα την ίδρυση της πολεοδομίας στο δήμο μας!!!!

Ποιεί δηλαδή την ανάγκη φιλοτιμία και υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, επιχειρεί να μας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες κατά την προσφιλή του συνήθεια!

Ο δημότης Θερμαϊκού όμως έχει νου και γνώση….

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

This will close in 10 seconds