Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση του 70χρονου Δημητρίου Μπουζούμη ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 18 Οκτωβρίου στην Ερμιονίδα:

Οι εθελοντές διασώστες-διασώστριες της ΟΦΚΑΘ – Βάσης Ετοιμότητας Ναυπλίου που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Ξάλαυτο Κρανιδίου, κατάφεραν να τον εντοπίσουν ζωντανό.

Τα 6 άτομα της ομάδας ΟΦΚΑΘ Ναυπλίου άρχισαν να ψάχνουν περιμετρικά γύρω από το σπίτι όπου διέμενε στην περιοχή και γύρω στις 12.30 το μεσημέρι τον εντόπισαν περίπου 500-600 μέτρα μακριά από αυτό.

Ο 70χρονος βρισκόταν πεσμένος σε χωράφι και από την πτώση είχε τραυματιστεί. Εξαιτίας της υψηλής βλάστησης δεν ήταν εύκολος ο εντοπισμός του. Η κατάσταση της υγείας του, και μετά την τετραήμερη παραμονή του στην ύπαιθρο, δεν είναι καλή και παρελήφθη από ασθενοφόρο για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Για την εξαφάνιση του 70χρονου, η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, είχε ειδοποιηθεί από τους οικείους του το απόγευμα της Πέμπτης, 20/10 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Από το πρωί οι 6 εθελοντές διασώστες, με τη συνδρομή και της αστυνομίας, είχαν εξερευνήσει μια ακτίνα περίπου τριών χιλιομέτρων.Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία τους. Είναι η δεύτερη φορά που παίρνουν μέρος σε επιχείρηση εξεύρεσης εξαφανισμένου ατόμου και καταφέρνουν να τον εντοπίσουν ζωντανό.

Σε ανακοίνωσή του μετά την επιτυχή κατάληξη της επιχείρησης, ο ΟΦΚΑΘ – Βάσης Ετοιμότητας Ναυπλίου, αναφέρει:

“Εντοπίστηκε πριν λίγο ο αγνοούμενος ηλικιωμένος απο μέλη μας σε περιοχή κοντά στην οικία του. Είναι ζωντανός αλλα πολύ ταλαιπωρημένος καθως σήμερα εκλεισαν 5 ημέρες που είχε εξαφανίστηκε. Αφου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Θέλουμε να ευχαριστούμε την ελληνική αστυνομία για την συνεργασία και φυσικά τα μέλη μας για την επιμονή και υπομονή που εδειξαν. Η δικια μας ανταμοιβή το χαμόγελο του ηλικιωμένου!”

 

Πηγή:argolika.gr

Facebook Comments Box

Από Symthermnews