Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί έναν από τους λίγους πετυχημένους θεσμούς στον τομέα κοινωνικής πολιτικής των δήμων.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, υπερβάλλοντας εαυτούς πολλές φορές, στηρίζουν τα άτομα τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκης νοσηλευτικής περίθαλψης, συμβουλευτικής στήριξης ή άλλης καθημερινής βοήθειας.

Είναι ένα πρόγραμμα ανθρωπιάς και πολιτισμού!

Δυστυχώς όμως οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα δούλευαν και δουλεύουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Η προσπάθεια που έγινε με την προκήρυξη 4Κ/2020 για να ενταχθούν σε ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον πάει να τιναχθεί στον αέρα.

Έχουν περάσει 2 χρόνια και ενώ έχουν βγει τα αποτελέσματα της προκήρυξης, ένα μεγάλος αριθμός  εργαζόμενων (πάνω από το 1/3) κινδυνεύει να μείνει εκτός εργασίας, μετά από προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Είναι επείγουσα προτεραιότητα να παρέμβει η κυβέρνηση και να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και να στηρίξει ένα πρόγραμμα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας, οι ηλικιωμένοι γονείς μας και οι παππούδες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν ιδιωτικές δομές υποστήριξης.

Η διοίκηση του δήμου οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να σταθεί δίπλα στα δικαία αιτήματα των εργαζομένων, να ενδιαφερθεί άμεσα και να αγωνιστεί για την στήριξη και την αναβάθμιση του προγράμματος, διαφορετικά με θλίψη θα το δούμε να σβήνει σταδιακά….

Ο συνδυασμός μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ θα φέρει το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να πάρει άμεσα μέτρα για την στήριξη και την αναβάθμιση του προγράμματος και για την εργασιακή ασφάλεια των εργαζόμενων.

Facebook Comments Box

Από Symthermnews