Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας ανέφερα μεταξύ άλλων ότι εάν το ΤΑΙΠΕΔ είχε πουλήσει για κατοικίες το ακίνητο στα τσαΐρια της Περαίας τώρα δεν θα μιλούσαμε για την δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου.
Ο δήμαρχος μου επιτέθηκε λέγοντας ότι τα τσαΐρια Περαίας ποτέ δεν ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι παραπλανούμε τον κόσμο με ανακρίβειες και ότι αν δεν γνωρίζουμε δεν πρέπει να μιλάμε…
Δυστυχώς όμως για τον δήμαρχο φαίνεται ότι ο ίδιος είναι αυτός που δεν γνωρίζει, μιας και τα έγγραφα τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα!!
Τα τσαϊρια ανήκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, από το οποίο αποσπάστηκαν με την υπ’ αριθμόν 42093/29.4.2020 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄1827/13.5.2020) για να μεταβιβαστούν στο Ελληνικό Δημόσιο. Λίγες ημέρες μετά, το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε την έκταση των 760 στρεμμάτων στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ΑΕ με το άρθρο 18 του Ν. 4690/2020 (ΦΕΚ Α΄104/30.5.2020) για να γίνει το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς. Προφανώς αυτό έγινε γιατί δεν μπορούσε το ΤΑΙΠΕΔ να κάνει απ’ ευθείας την δωρεάν παραχώρηση προς την ανώνυμη εταιρεία.
Ίσως να μην έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κόσμο εάν ήξερε ή όχι ο δήμαρχος. Εάν είχε δίκιο τελικά ο Τζέκος…

Δεν είναι υποχρεωμένος ο δήμαρχος να τα γνωρίζει όλα, αν και μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, ούτε διεκδικώ να ανακαλέσει όσα είπε.

Θα επιθυμούσαμε όμως να μην επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά και να μην βιάζεται με έπαρση να ψέξει τους αντιπάλους του ότι δήθεν παραπλανούν τους δημότες, γιατί αλλιώς θα του επιστρέψουμε τις κατηγορίες και θα αναγκαστούμε να του πούμε εμείς ότι αν δεν γνωρίζει καλύτερα να μη μιλάει…

Facebook Comments Box

Από Symthermnews