Ο χώρος του πρώην κάμπινγκ Αγίας Τριάδας είναι ένας πνεύμονας πρασίνου. Ο μοναδικός μάλιστα που έχει απομείνει στο παραλιακό μέτωπο από την Περαία μέχρι την Αγία Τριάδα, καθώς το υπόλοιπο έχει χτιστεί εξολοκλήρου.

Εδώ και πολλά χρόνια ωστόσο έχει απαξιωθεί και έχει αφεθεί στην τύχη του, χωρίς να θυμίζει σε τίποτα τις παλιές του δόξες.

Αυτή η κατάσταση προφανώς δεν μας αρέσει και διεκδικούμε την πραγματική του αξιοποίηση προς όφελος της κοινωνίας μας.
Η έκταση αυτή ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ ή στο λεγόμενο Υπερταμείο, πρωταρχικός στόχος του οποίου φαίνεται ότι είναι η μεγιστοποίηση της τιμής πώλησης. Αυτός φυσικά δεν συνάδει με την επιδίωξη του δικού μας πρωταρχικού στόχου, που είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Το 2014 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού είχε πάρει μια ομόφωνη απόφαση για το σχέδιο αξιοποίησης του κάμπινγκ.

Ζητούσε την απόδοσή του στον δήμο, τασσόμενο κατά της οικιστικής δόμησης του χώρου αυτού.
Ο καιρός πέρασε… οι διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται ότι κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Σήμερα, επανέρχεται στην επικαιρότητα η διάθεση «αξιοποίησης» του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο Ανάπτυξης της περιοχής βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι στις προθέσεις του Ταμείου είναι να πουληθεί η περιοχή αυτή και δοθεί ένα μεγάλο μέρος της έκτασης των 126 στρεμμάτων για δημιουργία κατοικιών. Επίσης προωθείται η δημιουργία μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας και η απόδοση ενός τμήματος της έκτασης στον δήμο για σχολεία και άλλες αθλητικές κλπ εγκαταστάσεις.

Ο συνδυασμός μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ πρωτοστάτησε στο άνοιγμα της συζήτησης για το κάμπινγκ, με επίμονες ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Η φωνή μας προστέθηκε με αυτή των άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας και προκαλέσαμε την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα, κινήσεις κατοίκων εκφράζουν προβληματισμούς για το μέλλον αυτής της περιοχής.
Συμμετέχουμε στην αυριανή συνεδρίαση, θέλοντας να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τις εξελίξεις αυτές, έχοντας ανοιχτά αυτιά στην βαρύνουσα γνώμη τους.

Εκτίμηση και πεποίθησή μας, με την οποία προσερχόμαστε στη συζήτηση, είναι ότι πρέπει να αποτραπεί η αστική δόμηση αυτής της περιοχής.

Πρέπει να επιμείνουμε ως δημοτικό συμβούλιο στην απόφαση του 2014 και να απαιτήσουμε την αξιοποίηση της περιοχής αυτής μέσω ανάπτυξης δραστηριοτήτων τουρισμού (πχ κάμπινγκ, κατασκηνωτικό κέντρο), όπως θα κάνει άλλωστε το ΤΑΙΠΕΔ με τα κάμπινγκ Ασπροβάλτας, Πασειδίου κλπ, ή άλλων δραστηριοτήτων συμβατών με το υπάρχον περιβάλλον.

Δραστηριότητες αναψυχής, εκπαίδευσης, αθλητισμού κλπ. Δραστηριοτήτων δηλαδή που πιστεύουμε ότι ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ας σκεφτούμε απλά ότι εάν ο χώρος στα τσαΐρια της Περαίας, που ανήκε επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ, είχε πουληθεί για κατοικίες, σήμερα θα χάναμε την μεγάλη ευκαιρία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς που προγραμματίζεται να γίνει στην περιοχή αυτή.

Facebook Comments Box

Από Symthermnews