Διαβάστε για τις παρεμβάσεις τις οποίες έκανε η παράταξη Συμμετέχω Θερμαϊκός στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 1609/2022 οι οποίες αφορούν το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, την δημοτική πολεοδομία, το πολιτιστικό κέντρο Περαίας και την ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας.

Κάμπινγκ Αγίας Τριάδας 

Τον περασμένο Ιούλιο ζητήσαμε από τον δήμαρχο ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να ενημερώσει επίσημα το δημοτικό συμβούλιο αλλά μέχρι σήμερα δεν το έπραξε. Επανήλθαμε στο τελευταίο συμβούλιο και ενόψει μιας εντεινόμενης ανησυχίας πολλών κατοίκων, αποσπάσαμε τη δέσμευσή του ότι μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα γίνει ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το κάμπινγκ.

Διεκδίκηση της δημοτικής μας παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ παραμένει η αξιοποίηση της περιοχής αυτής διατηρώντας έντονο το πράσινο στοιχείο, προς όφελος των κατοίκων και της ποιότητας ζωής τους, με ήπιες παρεμβάσεις, με πάρκα, χώρους πολιτισμού, αθλητισμού από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

Να αποφύγουμε την αστική δόμηση του τελευταίου ελεύθερου τμήματος γης στο παραλιακό μέτωπο Περαίας – Αγίας Τριάδας, δίνοντας ένα επιπλέον asset προς την αναβάθμιση του δήμου μας.

Η απαξίωση και εγκατάλειψη των τελευταίων ετών δεν είναι λόγος να κάνουμε εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας.

Δημοτική πολεοδομία 

Στις 31 Οκτωβρίου 2022 λήγει η προθεσμία που είχε ο δήμος μας για την δημιουργία υπηρεσίας πολεοδομίας, καθώς μέχρι σήμερα μας εξυπηρετεί ο δήμος Θέρμης. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία ώστε να μπορέσουμε έγκαιρα να κάνουμε τη μετάβαση αυτή, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία στον κύκλο των επαγγελματιών που συνεργάζονται με την πολεοδομία (μηχανικοί, τοπογράφοι, νομικοί κλπ) και των πολιτών για το πού και πώς θα εξυπηρετηθούν το επόμενο διάστημα. Η δημοτική μας παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας υπηρεσίας πολεοδομίας στο δήμο μας, παρά την απραξία της προηγούμενης αλλά και της σημερινής διοίκησης μέχρι τώρα. Άμεσα λοιπόν ζητήσαμε να κινηθεί η διοίκηση προς την ανεύρεση χώρου, καθώς υπάρχουν πολλοί δημοτικοί χώροι αναξιοποίητοι και παρατημένοι και τη στελέχωση της πολεοδομίας στο δήμο μας, πριν να μας κλείσει την πόρτα ο δήμος Θέρμης και βρεθούμε μετέωροι.

Πολιτιστικό κέντρο Περαίας 

Δύο μεγάλα έργα, καθοριστικής σημασίας για την Περαία, την πρωτεύουσα του δήμου, παραμένουν βαλτωμένα. Πρώτον, το Πολιτιστικό Κέντρο παραμένει ένα κουφάρι στο κέντρο της Περαίας, ενώ θα έπρεπε να σφύζει από ζωή και πολιτισμό. Να στεγάσει συλλόγους και δράσεις και πολλά άλλα… Τόσα χρήματα και αγώνας πολλών ανθρώπων πεταμένα. Η προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε τίποτα, αλλά και η σημερινή βαδίζει στα χνάρια της…Δεύτερον.

Ανάπλαση οδού Δημοκρατίας 

Η ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας έχει γίνει ένα δυσάρεστο ανέκδοτο, μιας και όλοι το επικαλούνται τα τελευταία 15 χρόνια χωρίς καμία εξέλιξη. Ένα έργο που πλέον επείγει.

Η παράταξή μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ επανάφερε ακόμα μία φορά τα θέματα αυτά στο επίκεντρο της συζήτησης, απαιτώντας ενημέρωση για τις κινήσεις που κάνει, εάν κάνει, ο δήμος για να ξεμπλοκάρουν τα έργα αυτά.

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *