Διαβάζουμε τον δήθεν ανασχηματισμό του δημάρχου στις θέσεις των αντιδημάρχων και διαπιστώνουμε ακόμη μία φορά ότι η διοίκηση κινείται χωρίς προγραμματισμό και πλάνο, με κοντόφθαλμα κριτήρια ικανοποίησης των μικροπολιτικών τους συμφερόντων και των ενδοπαραταξιακών τους ισορροπιών.

Βλέπουμε αντιδημαρχίες με ελάχιστο αντικείμενο (π.χ. αντιδημαρχία οδοποιίας μόνο). Βλέπουμε αντιδημαρχίες με επικάλυψη και σύγχυση αρμοδιοτήτων (π.χ. αλλού η καθαριότητα, αλλού η ανακύκλωση και το περιβάλλον).
Επίσης, σοβαρά θέματα μένουν εκτός αντιδημαρχιών (π.χ. πουθενά η τουριστική ανάπτυξη), ενώ ο δήμαρχος αναλαμβάνει την τεχνική υπηρεσία (;;;!!!), ομολογώντας ίσως έτσι την αποτυχία των προκατόχων του και την αδυναμία ανεύρεσης κατάλληλου προσώπου στην ομάδα του για τη θέση αυτή, φορτώνοντας μάλιστα με αρμοδιότητες της τεχνικής υπηρεσίας ακόμα και την γενική γραμματέα του δήμου!….

Σταχυολογούμε λίγες από τις παρατηρήσεις μας…

Πραγματικά ένα πλάνο διοίκησης φτιαγμένο στο πόδι…

Ο συνδυασμός μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ έχει ξεκάθαρο πλάνο διοίκησης και σε επίπεδο αντιδημαρχιών, όπως διατυπώνεται στο πρόγραμμά μας.

Σε κάθε μία από τις 3 δημοτικές ενότητες (Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανομής) θα εδρεύει ένας τοπικός αντιδήμαρχος με αντικείμενο τα θέματα καθαριότητας (περιβάλλον/ανακύκλωση/πράσινο) και καθημερινότητας (μικροέργα).

Οι αντιδήμαρχοι αυτοί θα έχουν την αρμοδιότητα και την δυνατότητα να επιλύουν τα θέματα αυτά στην πηγή τους, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, αλλά και με τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια.

Στη συνέχεια, μία ισχυρή αντιδημαρχία Οικονομικού – Διοικητικού, μία αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών, μία αντιδημαρχία παιδείας – Κοινωνικής Πολιτικής – Απασχόλησης και οι άλλες δύο θα επωμιστούν την τουριστική ανάπτυξη, τον προγραμματισμό και τα υπόλοιπα θέματα.
Η παράταξή μας αξιολογώντας ότι πρωτεύον πρόβλημα του δήμου μας είναι η σωστή οργάνωση των υπηρεσιών του, συγκροτούμε ένα αξιόπιστο πλάνο διοίκησης και διεκδικούμε τη στήριξη των δημοτών για να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε.

Όχι άλλες χαμένες θητείες, όχι πισωγυρίσματα στο παρελθόν….

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

This will close in 10 seconds