Ο τοπικός σύμβουλος των Νέων Επιβατών κ Χαρμάνας Γεώργιος μέσω ανάρτησης του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτείνει μια λύση για τον οδικό άξονα που ξεκινά από την Περαία και καταλήγει στην Μηχανιώνα.

Διαβάστε την πρόταση του κ. Χαρμάνα

Θέμα : Οδός Θεσσαλονίκης – ένας εγκαταλελειμμένος δρόμος
O δρόμος Θεσσαλονίκης που ξεκινά από την Περαία, τους Ν. Επιβάτες και φτάνει στη Ν. Μηχανιώνα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς το πλάτος του δρόμου που παραμένει ίδιος από το 1923.

Ζήτησα από τον υπεύθυνο του Δήμου με κοινοποίηση του εγγράφου μου στον κ. Δήμαρχο πρόταση με τα παρακάτω:

α) να διορθωθεί ο υποτυπώδης φωτισμός, γιατί τις νυχτερινές ώρες υπάρχει φόβος για την ασφάλεια των δημοτών και των περιουσιών τους

β) να υπάρξει τουλάχιστον από τη μία πλευρά του δρόμου Θεσσαλονίκης από τους Ν. Επιβάτες- Περαία πεζοδρόμιο

γ) να επιδιορθωθεί η άσφαλτος γιατί με την πρώτη βροχή γίνεται ο δρόμος απροσπέλαστος

δ) να υπάρξουν αποστραγγιστικά έργα καθώς τα ρέματα που υπήρχαν καθώς και τα γιοφύρια με ευθύνη και των δημοτικών αρχόντων έχουν κλεισθεί και κατακλύζεται με νερά ο δρόμος.

Γνωρίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων του συγκεκριμένου δρόμου έχουν αποζημιωθεί και έχει απαλλοτριωθεί μέρος των αγροκτημάτων τους για τη διάνοιξη του δρόμου στα 12 μέτρα από το 1965 (αρ. 185/2001 ΑΔΣ απόφαση του Δήμου Θερμαϊκού).

Σήμερα το έτος 2022 το πλάτος του δρόμου εξακολουθεί να είναι ίδιο, δεν φτάνει ούτε τα 8 μέτρα. Δεν έχει γίνει κανένα έργο για αναβάθμιση του δρόμου. Γιατί;
Ο κ. Περιφερειάρχης Τζιτζικώστας σε κοινή συνεδρίαση με τον Δήμαρχο τον κ. Τσασμαλή στις 13-1- 2020 είχε υποσχεθεί να κατασκευαστούν τρεις κόμβοι, σταγόνα στον ωκεανό (εφόσον δεν πρόκειται να γίνει διάνοιξη του δρόμου πέραν των 15 μέτρων καθώς θεωρείται αστική αρτηρία, -περιφερειακός δρόμος υπάρχει, ξεκινά από τη Νέα Μηχανιώνα και καταλήγει στο Νέο Πλαγιάρι) στο ίδιο πλάτος του δρόμου τάχα για να μην μπλοκάρουν συνεχώς τα αυτοκίνητα.

Το πλάτος του δρόμου πάλι θα παραμείνει εμπόδιο και τα δυστυχήματα δεν θα παύσουν.

Προτείνω να γίνει η διάνοιξη του δρόμου στα 15μέτρα, όπως ο κεντρικός δρόμος Ανθέων και επειδή θα είναι χρονοβόρο, τουλάχιστον να γίνει διάνοιξη στα 12 μέτρα όπου έχουν αποζημιωθεί οι ιδιοκτήτες οικοπέδων (τότε ιδιοκτήτες αγροκτημάτων).

Σήμερα ούτε η Πολεοδομία, ούτε η Περιφέρεια, ούτε ο Δήμος γνωρίζουν ποιο είναι το οριστικό πλάτος του δρόμου Θεσσαλονίκης, όσες φορές απευθύνθηκα στις αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν!

Ας παρθεί κάποτε μία απόφαση για να ξεκινήσουν έργα αναβάθμισης του δρόμου. Την ευθύνη για την υποβάθμιση της περιοχής ο δημότης θα την καταλογίσει στη δημοτική αρχή.

Γ. Χαρμάνας
Τοπικός Σύμβουλος Ν. Επιβατών Δήμου Θερμαϊκού

Facebook Comments Box

Από Symthermnews