Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι ξεχνούν προς το παρόν το δήμο μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσει και ο δήμος τα προβλήματα που δημιουργούνται σε κάθε κακοκαιρία, μικρή ή μεγαλύτερη.
Ακόμη μία φορά ολόκληρες κοινότητες στο δήμο μας έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Συμβαίνει επανειλημμένως και μάλιστα ακόμα και με πολύ πιο ήπια καιρικά φαινόμενα. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλο δήμο.
Η διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος για να αποτινάξουν την ευθύνη από πάνω τους, προτρέχουν να εκδώσουν οργισμένες ανακοινώσεις εναντίον της ΔΕΔΔΗΕ, απειλώντας την μάλιστα ότι θα στραφούν και δικαστικά εναντίον της. Με τον τρόπο αυτό όμως προδίδουν και την δική τους ευθύνη.
Το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος το ζούμε τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Σε κάθε καταιγίδα ολόκληρες κοινότητες μένουν χωρίς ρεύμα. Αυτό σίγουρα δεν το έμαθε η διοίκηση του δήμου αυτές τις ημέρες. Τι κάνει λοιπόν το ενδιάμεσο διάστημα; Μόνο κατά τη διάρκεια των συμβάντων θυμάται να εξοργίζεται με την ΔΕΔΔΗΕ και μετά το ξεχνάει;
Και άντε, τα δίκτυα ηλεκτροδότησης είναι ευθύνη της ΔΕΔΔΗΕ, η οποία ας δεχτούμε είναι κακιά με τον δήμο Θερμαϊκού και δεν μας υπολογίζει. Με τα αντλιοστάσια της ύδρευσης που είναι ευθύνη του δήμου και της ΔΕΥΑΘ τι γίνεται;

Μήπως θα έπρεπε να φροντίσουν να υπάρχει επάρκεια ενέργειας (πχ γεννήτριες) ώστε να ανταποκρίνονται στις συχνές όπως φαίνεται διακοπές ρεύματος;

Αντί λοιπόν να βιάζεται η διοίκηση του δήμου -με οργισμένες δήθεν ανακοινώσεις- να αποτινάξει οποιαδήποτε ευθύνη από επάνω της, προδίδοντας έτσι την ενοχή της, καλό θα ήταν να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται ώστε να μην υπάρχουν στο δήμο μας τα προβλήματα αυτά και να μην θεωρούνται οι κάτοικοι του Θερμαϊκού κατώτεροι άλλων περιοχών.

Διαφορετικά θα ζούμε τα κωμικοτραγικά φαινόμενα να φταίνε για όλα οι άλλοι, ακόμα και ο άλλος μας εαυτός, αλλά ποτέ εμείς… και θα αυτοβαυκαλιζόμαστε ότι ο δήμος μας είναι τυχερός που μας έχει για διοίκηση, όπως δήλωσε πρόσφατα ο δήμαρχος!

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

This will close in 10 seconds