Ο δήμος Θερμαϊκού περιλαμβάνει 8 κοινότητες οι οποίες εκτείνονται σε μια έκταση 150 χιλ στρεμμάτων. Είναι αλήθεια ότι, αν και έχουν περάσει 12 χρόνια από την συνένωση του Καλλικράτη, οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν αναπτύξει σε ικανοποιητικό βαθμό την επιθυμητή όσμωση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην έχει εμπεδωθεί πλήρως στους δημότες η αίσθηση ότι αποτελούμε ένα δήμο με κοινά συμφέροντα.

Το κακό οδικό δίκτυο και η κακή κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή σύνδεση δεν βοηθούν ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις κοινωνικής συνοχής μεταξύ των κατοίκων του δήμου μας.

Για τον συνδυασμό μας, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, αποτελεί βασική προτεραιότητα η κοινωνική συνοχή των κατοίκων και η καλλιέργεια του αισθήματος ότι ανήκουμε σε ένα δήμο με ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες από την μία άκρη της επικράτειας μέχρι την άλλη.

Η Περαία, ως πρωτεύουσα του δήμου, συγκεντρώνει την πλειοψηφία των υπηρεσιών προς τους πολίτες (τράπεζες, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες κλπ). Από την άλλη όμως οι υπόλοιπες κοινότητες προσφέρουν πλήθος δραστηριοτήτων που μπορούν να προσελκύσουν τους κατοίκους του κέντρου του δήμου (λιμάνι, παραλίες, φύση, ψυχαγωγία, αθλητισμός κλπ).

Πρέπει λοιπόν να αποτελεί προτεραιότητα για το δήμο μας η δημιουργία μια αποτελεσματικής ενδοδημοτικής συγκοινωνίας. Πολλοί δήμοι το έχουν πετύχει με σημαντικότατα αποτελέσματα. Δύο – τρία minibus, μικρά λεωφορεία, πρέπει να διατρέχουν καθημερινά, σε συγκεκριμένα δρομολόγια όλες τις κοινότητες του δήμου μας ώστε να μπορεί ο συνταξιούχος του Μεσημερίου και του Αγγελοχωρίου  να πάει στην τράπεζα στην Περαία ή στην εκκλησία της Μηχανιώνας και να μην εξαρτάται από τρίτους. Να μπορούν οι νέοι της Περαίας να πάνε για ένα μπάνιο στην παραλία του Ποταμού. Τα παραδείγματα είναι τυχαία αλλά ενδεικτικά της χρησιμότητας αυτού του έργου, σε συνδυασμό με την βελτίωση της οδικής σύνδεσης μεταξύ των κοινοτήτων.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή ουδέποτε εξέφρασε σχετική βούληση για ένα τέτοιο έργο, το οποίο ούτε δύσκολο είναι τεχνικά, ούτε ιδιαίτερα δαπανηρό, αν συνδυαστεί ενδεχομένως και με ένα χαμηλό κόμιστρο. Ελπίζουμε η πρότασή μας αυτή να βρει ανοιχτά αυτιά.

Οι δημότες μας ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι για τον συνδυασμό μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ αποτελεί υποχρεωτική προτεραιότητα!

Facebook Comments Box

Από Symthermnews