Σαν σήμερα, πριν ακριβώς από 26 χρόνια, ο Πύρρος Δήμας στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης. Ο Έλληνας αρσιβαρίστας κατάφερε να κατακτήσει το δεύτερο κατά σειρά χρυσό μετάλλιό του. Αυτό το επίτευγμα έλαβε χώρα στην Ατλάντα. Η Ατλάντα για όσους δεν γνωρίζουν, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ).

Εκεί λοιπόν, ο Πύρρος Δήμας, στις 26 Ιουλίου του 1996 κατάφερε να χαρίσει ένα μεγάλο χαμόγελο σε όλους τους Έλληνες. Κατάφερε να τους γεμίσει με δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας. Υπερηφάνειας, διότι η Ελλάδα κατέκτησε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Πύρρος Δήμας είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική προετοιμασία και έδειχνε πως θα πήγαινε για να πετύχει ακόμη μια διάκριση. Ωστόσο, ούτε ο ίδιος δεν περίμενε πως θα κατάφερνε να ανέβει ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Έλληνας αρσιβαρίστας αποφάσισε να λάβει μέρος στην κατηγορία των 83 κιλών, όπως και έγινε. Αυτό έγινε πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Εκείνοι, είχαν πραγματοποιηθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα, το 1992.

Η φράση του Χρήστου Ιακώβου «Κάτσε κάτω απ’ τη μπάρα», έμεινε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ελληνικού Αθλητισμού. Η νίκη, η πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο ήταν μονόδρομος για τον Πύρρο εκείνη τη στιγμή. Ο Δήμας κατάφερε να σηκώσει 180 κιλά στο αρασέ, 212.5 στο ζετέ και 392.5 στο σύνολο.

Ας θυμηθούμε ξανά την προσπάθεια του Πύρρου Δήμα που μας έκανε όλους ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ! 

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

This will close in 10 seconds