Μέχρι και σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου, έχουν περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα Power Pass οι δικαιούχοι της επιδότησης ρεύματος ώστε να λάβουν το επίδομα των 18 έως και 600 ευρώ. Η προθεσμία λήγει αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να δοθεί επιπλέον παράταση, πιθανότατα μέχρι την Παρασκευή, έτσι ώστε να υποβάλλουν αίτηση και εκείνοι για τους οποίους αποτελεί προϋπόθεση η υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες που έχουν κάνει δήλωση για τη χορήγηση του Power Pass, θα πρέπει να μπουν εκ νέου στην πλατφόρμα και να ελέγξουν εάν η αίτηση τους έχει παραληφθεί οριστικά από το σύστημα και εμφανίζεται η ένδειξη «υπό εκκαθάριση» ή αν είναι σε εκκρεμότητα οπότε χρειάζεται να τσεκάρουν τα αίτια και αν υπάρχουν λάθη, κενά ή παραλείψεις να τα διορθώσουν.

Οι δικαιούχοι με μεταβολές στη κύρια κατοικία τους το διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 31 Μαΐου του 2022, οι γονείς με φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και όσοι υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά δήλωση στην Εφορία θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να «κλειδώσουν» την αίτηση καθώς πριν την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν τη φετινή φορολογική δήλωση.  Όσοι τελικά δικαιούνται την αποζημίωση θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους, λίγες ημέρες αφότου κλείσει η πλατφόρμα. Εκτιμάται ότι το αργότερο έως και 15 Ιουλίου θα έχουν γίνει οι περισσότερες πληρωμές.

 

Έρχεται το Travel pass

«Πρεμιέρα» αναμένεται να κάνουν αυτήν την εβδομάδα, τα προγράμματα για τις επιδοτήσεις των διακοπών για το 2022.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που έρχεται θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Τravel Pass και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και οι δικαιούχοι θα είναι 200.000, ενώ θα υπάρχουν και εισοδηματικά κριτήρια. Θα είναι ένα voucher ύψους 150 ευρώ σε ψηφιακή κάρτα και οι διακοπές μπορούν να γίνουν μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το voucher είτε εφάπαξ είτε σπαστά, αλλά όχι σε επιχειρήσεις εστίασης.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του «Freedom Pass», προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή -χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις- απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Για τη νέα δομή του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», ύψους 30 εκατ. eυρώ, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Όπως υπογράμμισε, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ανοίγει τις επόμενες ημέρες, ενώ η επιδότηση είναι αυξημένη στα 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και η εξαργύρωση γίνεται εύκολα, άμεσα και απλά με μία ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. «Για πρώτη φορά, φέτος, μέσω των τριών προγραμμάτων μας -Τουρισμός για Όλους, Κοινωνικός Τουρισμός και το ειδικό πάσο για τη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο- διαθέτουμε 70 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού, της μέσης ελληνικής οικογένειας και των επαγγελματιών του κλάδου. Γιατί -δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω- το μέρισμα της επιτυχίας από το τουριστικό μας προϊόν πρέπει να φτάνει στην τσέπη κάθε Έλληνα που δυσκολεύεται αυτήν την εποχή», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

 

Facebook Comments Box

Από Symthermnews