Είχαμε επισημάνει το ”πρόβλημα” (δείτε εδώ)

Μάλλον όμως δεν ίδρωσε το αυτί καννενός απο την διοίκηση .

Σειρά πήρε η εθελοντική ομάδα νέων του Δήμου Θερμαϊκού η οποία ανέλαβε να καθαρίσει την Δημοτική πλαζ Πάλιουρα.

Το Κτήμα Καραγκιόζη στην περιοχή Πάλιουρα στην Επανoμή ήταν για πολλά χρόνια ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην Επανομή, ένας υπέροχος τόπος και μια όαση για τους Θεσσαλονικείς αλλά και τους κατοίκους των γύρω περιοχών, που συνήθιζαν να πηγαίνουν εκεί για αναψυχή, καλοκαιρινά μπάνια, ακόμη και οργανωμένο camping.

Η ακτή στο Κτήμα Καραγκιόζη, είναι πευκόφυτη ενώ η έκταση της ξεπερνάει τα 23 στρέμματα. Μια  ανεκμετάλλευτη περιοχή από τις πολλές που υπάρχουν στην χώρα, που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι ένας επίγειος παράδεισος, μια ευχάριστη εξόρμηση μακριά από το κέντρο της πόλης. Δυστυχώς αν επισκεφτεί κάποιος σήμερα αυτό τον τόπο θα αντικρίσει έναν εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο.

Το εγκαταλελειμμένο μπαρ του δημοτικού αναψυκτηρίου που λειτουργούσε στο Κτήμα, μένει εκεί μοιάζοντας «στοιχειωμένο» ενώ παράλληλα «ξυπνά» νοσταλγικές εικόνες από την εποχή που ήταν ακόμη σε λειτουργία. Όπως το μπαρ έτσι και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις εντός του οικοπέδου, οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και ρημάζουν στην κυριολεξία με τα σκουπίδια να σχηματίζουν λόφους και τα αγριόχορτα να καθιστούν αδύνατη την παρουσία ανθρώπων στο σημείο.

Δεδομένου μάλιστα ότι εδώ και λίγα χρόνια έχει καταστραφεί η περίφραξη, το δημοτικό πάρκο έχει πλέον καταστεί όχι μόνο ντροπιαστικό στην όψη του αλλά και επικίνδυνο για τους διερχόμενους πολίτες.

Το TheOpinion βρέθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου στην εν λόγω περιοχή προκειμένου να καταγράψουμε την πραγματικότητα για την σημερινή κατάσταση του κτήματος, αλλά και να βοηθήσουμε την εθελοντική ομάδα νέων του Δήμου Θερμαϊκού «Thermaikos Youth Hub/ Δίκτυο Ενεργών Νέων Θερμαϊκού» στην δράση την οποία ανέλαβε να καθαρίσει την Δημοτική πλαζ Πάλιουρα.

Στόχος τους όπως μας επισήμαναν είναι: «να σταματήσει η αδιαφορία των τοπικών αρχών για την συγκεκριμένη περιοχή και άμεσα να υπάρξει σχεδιασμός, ώστε η συγκεκριμένη έκταση να μετατραπεί σε έναν πολυχώρο πράσινου και αναψυχής δίπλα στη θάλασσα για τις ανάγκες της νέας γενιάς και όχι μόνο.»

Εκτός από την εθελοντική ομάδα νέων του Δήμου, στο σημείο βρισκόταν και μία παρέα ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι την πλαζ, όντας συναισθηματικά δεμένοι με την περιοχή, την οποία προσπαθούν όσο γίνεται να περιποιούνται. Ο ένας μάλιστα από αυτούς με ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα ανά χείρας κόβει τα αγριόχορτα και μας εξηγεί τις δυνατότητες που έχει το «Κτήμα Καραγκιόζη» αν ασχοληθούν με αυτό οι αρμόδιοι φορείς του τόπου.

Είναι λοιπόν εύλογη η αντίδραση των ανθρώπων της περιοχής που θέλουν να δουν το «Κτήμα του Καραγκιόζη» να ξαναπαίρνει ζωή και να σταματήσει η εγκατάλειψη του από την αδιαφορία των εκάστοτε δημοτικών αρχών.

Πηγή:theopinion.gr

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

This will close in 10 seconds