Ύστερα από κοινή πρωτοβουλία της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ και άλλων δύο παρατάξεων της μειοψηφίας, συγκλήθηκε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί στη Νέα Μηχανιώνα με την εγκατάσταση ορισμένων οικογενειών Ρομά σε αγροτεμάχιο πίσω από τη ναυτική σχολή.
Οι κάτοικοι του δήμου μας έχουν βιώσει δυσάρεστες εμπειρίες από τον καταυλισμό των Ρομά στην Περαία και δεν θα ήθελαν με τίποτα να δουν να δημιουργείται ακόμα μία εστία με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Δυστυχώς όμως το δημοτικό συμβούλιο εξελίχθηκε σε μια παρωδία συνεδρίασης με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου, ο οποίος, αφού κατηγόρησε τις παρατάξεις τις μειοψηφίας ότι «έφεραν» τους δημότες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αναρωτήθηκε στη συνέχεια ποιο ζήτημα προέκυψε και κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι!
Γρήγορα ωστόσο, βλέποντας τις αντιδράσεις των κατοίκων ανέκρουσε πρύμναν.

Έτσι άλλαξε στάση και ξαφνικά αναγνώρισε την ύπαρξη σοβαρών παρανομιών στην εγκατάσταση αυτή. Επιδιδόμενος όμως σε ένα κρεσέντο αλαζονείας, ανακοίνωσε στους δημότες ότι

«Εγώ θα σας λύσω το πρόβλημα και μην απευθύνεστε πουθενά αλλού».

Αφού λοιπόν επιτέθηκε στις παρατάξεις της μειοψηφίας και σε παρευρισκόμενους κατοίκους της περιοχής και αφού δυναμίτισε την συνεδρίαση, πριν ακόμα τελειώσουν την εισήγησή τους οι κάτοικοι, (άκουσον άκουσον) ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενος ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων!!!!!! Με τον τρόπο αυτό πρόσβαλε φυσικά και το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τους κατοίκους που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση αγνοώντας τους περιφρονητικά.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, Τζέκος Θεόδωρος, συμμεριζόμενος την ανησυχία των κατοίκων, μεταξύ άλλων, ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει στη λήψη μιας απόφασης που θα περιγράφει τις παράνομες συμπεριφορές που εκτυλίσσονται στην περιοχή (κατασκευές, ζητήματα υγιεινής κλπ) και να διαβιβαστεί αρμοδίως στις αρχές, με σκοπό να αποτραπεί το ενδεχόμενο προσέλευσης και άλλων ανθρώπων στην περιοχή, γεγονός που θα καλλιεργήσει τα αρνητικά φαινόμενα των καταυλισμών που όλοι γνωρίζουμε.

Facebook Comments Box

Από Symthermnews