Σε κάθε κακοκαιρία το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο νου είναι να μην κοπεί το ρεύμα και πρίν καλά καλά το σκεφτούμε…τσαφ!!!

Που οφείλεται όμως αυτό και γιατί συμβαίνει σχεδόν πάντα;

Η απάντηση είναι απλή….

Το δίκτυο παραμένει γερασμένο μετρώντας 40 και 50 χρόνια ζωής και κατά το μεγαλύτερο μέρος του εναέριο, που σημαίνει εκτεθειμένο και ευάλωτο στις ακραίες καιρικές συνθήκες, δεν διαθέτει σύγχρονες τεχνολογίες για τον εντοπισμό και τη γρηγορότερη αποκατάσταση βλαβών, και το τεχνικό προσωπικό εξακολουθεί να είναι ανεπαρκές σε αριθμό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει εγκαταστήσει ούτε τον πιο απλό εξοπλισμό εντοπισμού σφαλμάτων καλωδίου (Fault Locator), ώστε να μπορεί να εντοπίζει με ακρίβεια βλάβες στο δίκτυό του. Το σύστημά του εντοπίζει βλάβες μόνο σε γραμμές μέσης   τάσης, αλλά όχι σε ποιο σημείο βρίσκονται.

Η αποκατάσταση των βλαβών θα ήταν πολύ πιο σύντομη εάν το δίκτυο είχε εκσυγχρονιστεί και ψηφιοποιηθεί, όπως όλα τα δίκτυα των ευρωπαϊκών χωρών, και είχαν εγκατασταθεί οι έξυπνοι μετρητές που δίνουν αμέσως σήμα για τις οικιακές βλάβες, project το οποίο έχει στοιχειώσει από το 2014 που βγήκε στον αέρα ο πρώτος πιλοτικός διαγωνισμός και δεν προχώρησε ποτέ λόγω ενστάσεων και προσφυγών στο ΣτΕ. To εγκεκριμένο από τη ΡΑΕ επενδυτικό πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει έναρξη του πρώτου διαγωνισμού για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών μέχρι το τέλος του 2021, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εκκινήσει παρά μόνο μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση προμήθειας μετρητών, που δημοσιοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου.

Και θα σταθούμε μονο σε αυτά γιατί…όσο το σκαλίζεις το θέμα βρωμάει…

Και βρωμάει απο οπου και να το πιάσεις (δεν γίνονταν επενδύσεις στο δίκτυο προκειμένου τα σίγουρα κέρδη του ΔΕΔΔΗΕ να καλύπτουν τις τρύπες στον ισολογισμό της αιμορραγούσας μητρικής ΔΕΗ. Οταν αντί τεχνικών προσλαμβάνονταν «δικά τους παιδιά» σε θέσεις άχρηστες, αλλά καλοπληρωμένες, όταν οι μετρητές είναι…αγνώστου ιδιοκτήτη..)

Και δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να μιλήσουμε για τους μισθούς των εναεριτών (600€) δεν θα μπούμε στην διαδικασία μα μιλήσουμε για μισθούς στελεχών με τα μπόνους τους στο 50% των τακτικών αποδοχών για την επίτευξη στόχων και δυνατότητα προσαύξησης 50% σε περίπτωση υπερεπίτευξης των στόχων, δεν θα μιλήσουμε για υπογειοποιήσεις,όπως φυσικά δε θα μιλήσουμε για ρήτρες αναπροσαρμογής και άλλα τέτοια τα οποία φουσκώνουν τις τσέπες τους αδειάζοντας τις δικές μας.

Και όπως μου είπε ένα καλό φιλαράκι…

Αυτοί σε λίγο θα μας χρεώνουν και το ρεύμα που κάνουν οι μπαλκονόπορτες 

Χ.Π

Facebook Comments Box

Από Symthermnews