Δεκαέξι χρόνια από τη δολοφονία του ήρωα Σμηναγού 

Δεκαέξι χρόνια από την ημέρα που «πάγωσε» το πανελλήνιο στο άκουσμα της είδησης ότι οι Τούρκοι σκότωσαν Έλληνα πιλότο. Δεκαέξι χρόνια από την ημέρα που Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από την εμπόλεμη σύρραξη. Δεκαέξι χρόνια από την μπαμπεσιά του Τούρκου πιλότου Ιμπραήμ Χάλι. Δεκαέξι χρόνια από το θάνατο του ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Ήταν μόλις 36 ετών και πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών, 5 και 2 ετών. Επισήμως ο θάνατος του Κώστα Ηλιάκη αποδόθηκε σε «δυστύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία. Η αλήθεια όμως είναι μία, ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, ένας από τους καλύτερους Έλληνες πιλότους της γενιάς του, σκοτώθηκε από χέρι τουρκικό, από την ύπουλη ενέργεια του Τούρκου πιλότου Ιμπραήμ Χάλι που χτύπησε στην καλύπτρα το ελληνικό F-16, σκοτώνοντας ακαριαία τον Ίκαρο της HAF.

Κανένας Έλληνας πιλότος δεν παύει να σκέφτεται κάθε φορά που πετά πάνω από την Κάρπαθο, τη θυσία του Κώστα Ηλιάκη. Κανείς δεν ξεχνά, κανείς δεν παύει να τιμά τον σπιυδαίο χειριστή της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της ατζαμοσύνης του Τούρκου πιλότου και εξαιτίας της ηλίθιας και αδιανόητης πρακτικής των Τούρκων να παραβιάζουν το FIR Αθηνών.

Σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στην ακριτική Κάρπαθο, εκεί που ο Κώστας Ηλιάκης είδε για τελευταία φορά το γαλάζιο του αγαπημένου του Αιγαίου και τον ελληνικό ουρανό που προστάτευε για χρόνια, πολιτική, στρατιωτική ηγεσία και απλοί πολίτες τιμούν τον «αετό» από την Κρήτη, τιμούν τη θυσία του Κώστα Ηλιάκη, τιμούν την Πολεμική μας Αεροπορία και τα ελληνικά «φτερά», τιμούν τους Έλληνες Ικάρους, τιμούν αυτούς που με ψυχή και σώμα δυνατό υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας μας, τιμούν του κυρίαρχους του Αρχιπελάγους, αυτούς που είναι πάντα έτοιμοι, παντά νικητές.

Facebook Comments Box

Από Symthermnews