Σήμερα οι μαθητές θα κάνουν και το δεύτερο self test για να πάνε στο σχολείο αύριο, αφού ο προγραμματισμός λόγω 25ης Μαρτίου, προβλέπει τρία self test για αυτή τη βδομάδα. Ο οδικός χάρτης που έχει καταστρώσει η κυβέρνηση περιλαμβάνει κατάργηση των self test των μαθητών, της μάσκας στα σχολεία αλλά και την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το πιστοποιητικό νόσησης και το υποχρεωτικό rapid test για ανεμβολίαστους μόνο στους εξωτερικούς χώρους εστίασης αλλά και στα καταστήματα λιανικής.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως υπάρχει μεγαλό ιικό φορτίο σε πολλές πόλεις της χώρας, ενδεχομένως το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού πάρει μετάθεση για την Πρωτομαγιά.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους σε εξωτερικούς μόνο χώρους χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικού αλλά και να ψωνίζουν επίσης ελεύθερα, χωρίς «σκανάρισμα». Η άρση των μέτρων δρομολογείται και εξαιτίας της έναρξης της τουριστικής περιόδου όπου, αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας εκατομμύρια τουρίστες.

Self test στα σχολεία και μάσκες

Όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Απριλίου τα δύο self test θα γίνουν ένα για κάθε μαθητή σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όπως έχει γράψει επανειλημμένα το Dnews, η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τα self test στα σχολεία. Πότε όμως θα γίνει αυτό; Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, αναφέρουν ότι τα self test στους μαθητές θα καταργηθούν ακριβώς μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός προ ημερών από τη Σύρο είχε προαναγγείλει το τέλος της μάσκας στα σχολεία. Εφόσον δεν σημειωθεί ραγδαία αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες, οι μαθητές αναμένεται να πετάξουν τις μάσκες 20-25 μέρες πριν το τέλος των μαθημάτων.

Rapid test εργαζομένων

Μπορεί να βαίνουμε προς κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, της μάσκας στα σχολεία και των self test αλλά, τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων θα αργήσουν να καταργηθούν. Και αυτό γιατί, τόσο η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων όσο και η κυβέρνηση θεωρεί πως οι χώροι εργασίας παραμένουν εστίες υπερμετάδοσης κορονοϊού και ως εκ τούτου, το υποχρεωτικό rapid test σε ανεμβολίαστους θεωρείται ένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό μετάδοσης εντός της εργασίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *