Αλλάζει από το απόγευμα-βράδυ της Κ.Δευτέρας ο καιρός και πάλι. Πρακτικά θα επηρεαστεί όλη η χώρα, όπως διακρίνετε και στον χάρτη φαινομένων μας, με βροχές στα πεδινά κατά τόπους και χιονοπτώσεις στα αναγραφόμενα υψόμετρα.
ΕΜΦΑΣΗ θα δωθεί στο παρόν δελτίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, καθώς εδώ αναμένεται σημαντική αλλαγή στον καιρό με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.
Κατά την αλλαγή αυτή λοιπόν, θα σημειωθούν ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ πάνω από τα 250μ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, πάνω από τα 350 στην περιοχή των Σερρών-Καβάλας. Πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε ΠΕΔΙΝΑ τμήματα της περιοχής των Γιανιτσών, Πέλλας, Ημαθίας.
Το πρωί της Τρίτης, θα βρεί ντυμένη στα λευκά όλη την ορεινή Χαλκιδική, την ορεινή Θεσσαλονίκη και τα τμήματα των υπολοίπων περιοχών που αναγράφονται υψομετρικά στον χάρτη.
Τα φαινόμενα, από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα επιμείνουν στην κεντρική και νότια Ελλάδα.
Αναλυτικότερα:

Ημέρες παγωνιάς έρχονται για την Θεσσαλονίκη, η οποία από αύριο μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, φαίνεται πως θα μπεί σε ένα διάστημα πολύ κρύου καιρού, με τον παγετό να κάνει την εμφάνισή του και μέσα στην πόλη.
Τώρα όσον αφορά το επόμενο 24ωρο, περιμένουμε ακόμη μια σημαντική αλλαγή. Θα ξεκινήσει να βρέχει στην πόλη από το απόγευμα και μετά στο περίπου, ενώ η βροχή αυτή θα μεταφράζεται σε χιονόπτωση, από τα 700 και πάνω. Η θερμοκρασία το μεσημέρι σήμερα, στους 9 με 10 βαθμούς στο κέντρο, για να πέσει αισθητά από την νύχτα.
Υπολογίζω εκεί προς τα μεσάνυχτα και μετά, οι μέχρι τότε ασθενείς βροχές, να ενταθούν σημαντικά και να γενικευθούν. Παράλληλα, τα υψόμετρα χιονόπτωσης, από τα 700άρια ( στον Χορτιάτη δηλαδή) θα κατέβουν σε όλα τα γύρω προάστια. Γύρω στις 12 και μετά, θα πρέπει να ξεκινήσει να το γυρνάει σε πολύ πυκνές χιονοπτώσεις σε Εξοχή, Πανόραμα, Ασβεστοχώρι Φιλυρο Ωραιόκαστρο, ενώ προς τα ξημερώματα οι πυκνές χιονοπτώσεις θα κατέβουν Ρετζίκι και προοδευτικά μέχρι Επταπύργιο, Συκιές, και εκεί θα σταματήσουν.
Το πρωί της Τρίτης, θα είναι μια καθαρόαιμη χειμερινή μέρα, με χιονόπτωση ( χωρίς χιονόστρωση όμως) ακόμη και στις παρυφές της πόλης, δυστυχώς το κέντρο , Καλαμαριά κτλ δεν φαίνεται να καταφέρνουν κάτι πέραν χιονόλυτου/χιονόνερου, μιας και η θερμοκρασία θα σταματήσει στους +1 με +2 βαθμούς το πρωί.
Όλα τα προάστια, θα ξυπνήσουν ντυμένα στα λευκά, ενώ φαίνεται πως η ποσότητα του χιονιού θα είναι τέτοια ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Ο καιρός θα υποχωρήσει προς το μεσημέρι νωρίς και μετά, με τα φαινόμενα να εξασθενούν.
Προσοχή επίσης σε όλο το ορεινό δίκτυο της Χαλκιδικής, Αρναία, Πολύγυρος Μ.Παναγία, Ταξιάρχης κτλ, αναμένονται πολύ πυκνές χιονοπτώσεις με σημαντικές χιονοστρώσεις αργά την νύχτα και αύριο, οι οποίες θα προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις.
Πηγή: Meteology
Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *