Θεαματική θα είναι η αλλαγή του καιρού στην Θεσσαλονίκη σε σχέση με σήμερα.
Να τα πάρουμε από την αρχή:
Ο πρωινός Σαββατιάτικος ήλιος και ο γαλανός ουρανός, γρήγορα θα αρχίσει να γεμίζει νέφη και τα μπαλώματα συννεφιάς, θα αυξάνονται, όσο βαδίζουμε προς το απόγευμα.
Παράλληλα, ένα νοτιαδάκι, γύρω στα 3 μποφόρ, θα αρχίσει να φυσάει στον Θερμαϊκό.
Προς το βράδυ, θα συννεφιάσει και παράλληλα, θα ξεκινήσει να φυσάει ένας ανατολικός άνεμος προς τα μεσάνυχτα, γύρω στα 4 μποφόρ.
Προς τα ξημερώματα, θα φρεσκάρει ο αέρας, και για λίγες ώρες, θα φτάσει και τα 6 με 7 μποφόρ, ακόμη και μέσα στην πόλη, ενώ παράλληλα θα έχουμε καποιες ψιχάλες.
Το πρώτο φως της Κυριακής, θα βρει την Θεσσαλονίκη σε βαριά συννεφιά και ανεμώδη καιρό, ανατολικών διευθύνσεων.
Πρόσκαιρα ίσως δούμε και ριπές στα 60-80km/h. O ανατολικός δείχνει να κόβει γύρω στις 9-10 το πρωί, οπότε και ταυτόχρονα, θα έρθει η βροχή από Πιερία.
Έτσι, υπολογίζω πως από τις 10 περιπου θα ξεκινήσει να βρέχει δυνατά στην πόλη, ενώ παράλληλα θα χιονίζει πάνω από τα 500 μέτρα, στον Χορτιάτη δηλαδή.
Τώρα μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος, θα περάσει το κυρίως πιάτο. Σε αυτό το 5αωρο, η βροχή θα γίνει δυνατή στην πόλη, χωρίς όμως αέρα, ενώ ο καιρός θα κρυώσει.
Σε αυτές τις ώρες, περιμένω ένα κατέβασμα των χιονοπτώσεων από τα 500 στα 300, πολύ πολύ πρόσκαιρα, ίσως και στα 200.
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα παρατηρηθεί χιονόστρωση κάτω των 300 μέτρων πουθενά στον νομό.
Υπολογίζω πως η όλη φάση θα αφήσει γύρω στα 40-50cm στις κεραίες, γύρω στα 20-25 στο χωριό του Χορτιάτη, ενώ από εκεί και κάτω, στην ζώνη 300-400, οι χιονοστρώσεις θα είναι κυρίως σε επιφάνειες και αυτό λόγω ραγδαιότητας ( δεν θα ειναι το κλασικό βορειοελλαδίτικο χιόνι, αλλά θα θυμίζει πολύ αυτή την σούπα του Αιγαίου, βαρύ υγρό κακής ποιότητας).
Η πόλη, αποκλείεται σαφώς από χιονόστρωση, αλλά και χιονόπτωση.
Ο καιρός υποχωρεί από το βράδυ της Κυριακής.
Συντάκτης: Φωκίων Χωρινός-Meteology.gr
Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *