Τις τελευταίες ημέρες ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου δείχνουν μεγάλη αγωνία και πρεμούρα να παρουσιάσουν ως επιτυχία κάποιες εξελίξεις…
Ελλείψει άλλων έργων, προσπαθούν να καλύψουν τις αδυναμίες τους με κούφιες διθυραμβικές ανακοινώσεις, που «σβήνουν» αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους.
Σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά, βιαστικός ο δήμαρχος ανακοίνωσε σε παρελθοντικό μάλιστα χρόνο (ως δεδομένο) ότι «Αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε! Δώσαμε οριστική λύση στο πρόβλημα που για 25 ολόκληρα χρόνια βασάνιζε τους κατοίκους … Δίνουμε, επιτέλους, ανάσα καθαρού οξυγόνου στους κατοίκους του Δήμου μας και της περιοχής ολόκληρης!».
Ωστόσο όπως πληροφορηθήκαμε αμέσως μετά, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Στρασβούργο) απαγόρευσε κάθε πράξη αποβολής των Ρομά , εάν πριν δεν έχει βρεθεί ολοκληρωμένη λύση για τη μετεγκατάστασή τους.
Τελικά όπως φαίνεται καμία λύση, όχι οριστική, ούτε καν προσωρινή, δεν έδωσε η διοίκηση, αλλά μάλλον φτάσαμε εκεί όπου ξεκινήσαμε….
Λίγες ημέρες μετά ήρθε άλλη πανηγυρική ανακοίνωση από στέλεχος της διοίκησης με τίτλο «Σύνδεση ΕΥΑΘ Θεσσαλονίκης με ΔΕΥΑΘ Θερμαϊκού, Έγινε Πράξη». Ανοίξαμε τις βρύσες μας αλλά άνθρακας ο θησαυρός….

Την ίδια μέρα η ΔΕΥΑΘ Θερμαϊκού μας προειδοποιούσε για υπερχλωρίωση του νερού λόγω βλάβης μηχανήματος.

Τελικά δεν πίνουμε το νερό του Αλιάκμονα, όπως πιστέψαμε…
Η αλήθεια είναι ότι μετά από ομόφωνη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού,υπογράφηκε μεταξύ του δήμου και της ΕΥΑΘ «μνημόνιο συνεργασίας» στο οποίο αποτυπώνονται οι προθέσεις των δύο πλευρών να προχωρήσει (κάποια στιγμή) η συνεργασία τους. Να γίνουν δηλαδή οι μελέτες, τα διυλιστήρια, το δίκτυο κλπ κλπ…

Δηλαδή στην ουσία η ΕΥΑΘ προχωράει το δικό της έργο για την επέκταση του δικτύου της σε γειτονικούς δήμους. (Ωραιόκαστρο, Πυλαία, Χορτιάτη).

Αυτήν είναι άλλωστε η διαχρονική θέση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.
Τελικά ίσως είναι σοφότερο να περιμένουμε να περάσει η μπάλα τη γραμμή και μετά να πανηγυρίσουμε, γιατί τώρα με το VAR δύσκολα τα πράγματα…. θα μας περάσουν κ για γραφικούς…

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This will close in 10 seconds