Ένταση επικρατεί στο κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα όπου οι αγρότες από όλη τη Θεσσαλία έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους με πρόθεση να στήσουν μπλόκο στην εθνική οδό και να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο για σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν.

Ωστόσο, απέναντι από τα τρακτέρ βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις έχοντας αποκλείσει την είσοδο των αγροτών στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις.

Σε έναν αρκετά ζωηρό διάλογο, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, ταξίαρχος, κ. Αστέριος Μαντζιώκας εξήγησε στους αγρότες πως δεν είναι δυνατό να ανέβουν στα τρακτέρ στην εθνική οδό επικαλούμενος την ανάγκη να μη διαταραχθεί την οικονομική ζωή της χώρας, προκαλώντας ωστόσο θύελλα διαμαρτυριών από την άλλη πλευρά.

Οι αγρότες μιλούν για δυνάμεις καταστολής, ενώ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας τόνισε πως «η αστυνομία παρανομεί και κλείνει το δρόμο, δρα ανεξέλεγκτα».

Με ειρωνικό ύφος πρόσθεσε σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr πως όταν είναι να αντιμετωπίσει το λαό το επιτελικό κράτος δρα οργανωμένα, σε αντίθεση με όταν πέφτει χιόνι και αποκλείονται πέντε εκατομμύρια πολίτες, ή όταν πέφτει μία μικρή βροχή.
                                           

Προς το παρόν εκτιμάται πως έχουν συγκεντρωθεί περί τα 300 αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο, κάτω από την εθνική οδό, αριθμός ωστόσο, που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Μαρούδας: Το μπλόκο των τρακτέρ θα στηθεί και θα βάλει «φωτιά σε όλη την Ελλάδα»

Το μπλόκο των τρακτέρ στη Νίκαια θα στηθεί και μάλιστα «θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, στέλνοντας μήνυμα για αντίστοιχα μπλόκα και σε άλλες περιοχές.

«Δε κρατάμε ούτε μολότοφ, ούτε ρόπαλα, ούτε τίποτε στα χέρια μας, έχουμε έρθει με το τρακτέρ για να λυθούν τα προβλήματά μας. Θέλουμε πολιτικές λύσεις και όχι ΜΑΤ και καταστολή…. » είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας.

                                               

Παράλληλα, ο πρόεδρος κ. Ρίζος Μαρούδας, σε δήλωσή του κάλεσε την κυβέρνηση να «αναλάβει τις ευθύνες της» και ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, να προχωρήσουν στην προγραμματισμένη κινητοποίηση.
Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *