Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω της έλευσης της κακοκαιρίας «Ελπίς» που αναμένεται να βυθίσει στο χιόνι μεγάλο μέρος της χώρας.

Βασική οδηγία προς τους πολίτες, είναι να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες όπως τόνισε χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδης.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται και όλα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανές βλάβες σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια Πελοπόννησο, Θράκη και Μακεδονία.

Θα λειτουργεί νέα γραμμή βλαβών για τους καταναλωτές στον αριθμό 800 400 4000. Οι πολίτες μπορούν να καλούν δωρεάν στη γραμμή από το κινητό ή σταθερό τους τηλέφωνο.

Το ηλεκτρικό σύστημα το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να δοκιμαστεί με την ζήτηση να ξεπερνάει τα 8500 gigawatt.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει θέσει σε λειτουργία όλες τις διαθέσιμες μονάδες φυσικού αερίου και λιγνίτη, ώστε να ανταπεξέλθει στην ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν έκτακτες εισαγωγές από Τουρκία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών.

Αλάτι στους δήμους
Οι δήμοι κυρίως στην βόρεια και βορειανατολική Αττική θα προχωρήσουν σε ρίψη αλατιού αρχικά στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων και στη συνέχεια στο δευτερεύον δίκτυο.

Σε ορισμένες περιοχές όπως η Πεντέλη, ποσότητες αλατιού θα υπάρχουν σε κεντρικά σημεία στη διάθεση των πολιτών. Οι χθεσινές ποσότητες εξαφανίστηκαν πολύ γρήγορα. Το αλάτι είναι καλό να χρησιμοποιηθεί σε σκαλιά, εισόδους σπιτιών και πάρκινγκ για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων.

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή:
Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This will close in 10 seconds