Νέα Μηχανιώνα… Η Μηχανιώνα υπάγεται στο Δήμο Θερμαϊκού.

Ο Δήμος Θερμαϊκού λοιπόν των 50-55 χιλιάδων κατοίκων έχει ως έδρα την Περαία. (Ας μην γελιόμαστε εκεί είναι οι ψήφοι όλοι)
Το θέμα μας όμως είναι ότι δεν μπορεί η κάθε δημοτική αρχή να ρίχνει το βάρος στην Περαία…( δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους προς Θεού)
Και τι θέλω να πω με αυτό…
Κάποτε λοιπόν η Μηχανιώνα είχε τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα)
Από που να ξεκινήσω… Από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των παροχών τηλεπικοινωνιών; 
Κατάστημα Wind υπήρχε στη Μηχανιώνα έκλεισε και πήγε Περαία, κατάστημα Vodafone υπήρχε στη Μηχανιώνα έκλεισε και έφυγε Περαία, αντιπρόσωπος από την Cyta υπήρχε αλλά πλέον η Cyta είναι στην Περαία. Έμεινε μόνο ένα κατάστημα Γερμανός το οποίο και αυτό ποτέ δεν ξέρεις αν θα φύγει και να πάει και αυτό στην Περαία.
Και μετά λοιπόν από τις ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις ας πάμε λίγο και στις τράπεζες…
Εθνική Τράπεζα υπήρχε αλλά πλέον δεν υπάρχει, Alpha Bank υπήρχε αλλά πλέον δεν υπάρχει, Πειραιώς υπήρχε αλλά πλέον δεν υπάρχει.

Μαντέψτε που πήγαν..

Ναι καλά καταλάβατε στην Περαία !

Και σαν να μην έφτανε αυτό με το κλείσιμο των τραπεζών τώρα έχουμε και το κλείσιμο των ATM!
Άφαντο που λέτε το ATM στη Μηχανιώνα!
Δηλαδή για να κάνεις μία συναλλαγή αν είσαι πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς θα πρέπει να πας στην Περαία!!! Και άντε εμείς ακόμη μπορούμε, μας κρατάνε τα πόδια μας και οι περισσότεροι έχουμε αυτοκίνητο… Τι θα γίνει όμως με τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή με αυτούς που δεν έχουν κάποιο μέσο για να πάνε Περαία; 
Θα πρέπει λοιπόν να πηγαίνουν με το λεωφορείο για να κάνουν τις όποιες συναλλαγές τους…
Όλο αυτό μου θυμίζει τις παλιές ελληνικές ταινίες που οι κάτοικοι ζούσαν σε ένα χωριό  και μία φορά στις 15 μέρες ή μία φορά το μήνα έλεγαν “θα κατέβω στην πόλη για να κάνω τις δουλειές μου” (δηλαδή στην Περαία!)
Ειδικά στο θέμα αυτό για μένα ο Δήμος έχει τις ευθύνες του…
Θα μπορούσε φαντάζομαι εφόσον η οποιαδήποτε τράπεζα έχει..” βιοποριστικό ” πρόβλημα να προτείνει να τοποθετηθεί ΔΩΡΕΑΝ σε κάποιο κτίριο του ένα ATM
(Κέντρο Υγείας, Καψαλάκειος, πρώην Δημαρχείο…) αλλά μάλλον από ότι φαίνεται δεν μπήκε στον κόπο καν να σκεφτεί τους δημότες του. 
Φήμες λένε ότι τα επόμενα που φεύγουν από Μηχανιώνα είναι το υποκατάστημα του ΙΚΑ αλλά και τα ΕΛΤΑ..
Και μαντέψτε που θα πάνε… 
Πολύ σωστά μαντέψατε στην Περαία! 
Προσωπικά σαν απλός δημότης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια απαξίωση και εγκατάλειψη η Μηχανιώνα. Και όχι μόνο η Μηχανιώνα αλλά και τα γύρω χωριά.
Ελπίζω τουλάχιστον να κρατηθούν όσο μπορούν τα εμπορικά μαγαζιά γιατί στο τέλος στην Περαία θα πηγαίνουμε ακόμη και για τα ψώνια! 

Χ. Π

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *