Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους μελισσοκόμους, αλιείς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό την
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ , 18:30 στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ενώ εμείς πληρώνουμε πάνω από 1,50 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο, η Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, δίνει πάνω από 370 εκατομμύρια για πετρέλαιο και άλλα καύσιμα στους εφοπλιστές, τους ξενοδόχους και τους κλινικάρχες.
Ενώ εμείς με τις απανωτές αυξήσεις και με τη ρήτρα αναπροσαρμογής πληρώνουμε δύο και τρεις φορές ακριβότερο το ρεύμα, μια χούφτα επιχειρηματιών της πράσινης ανάπτυξης πλουτίζουν στις πλάτες μας.
Οι τιμές στα αγροεφόδια και στα λιπάσματα έχουν σε πολλές περιπτώσεις τριπλασιαστεί. Το ίδιο έγινε και με τις ζωοτροφές, με την Κυβέρνηση να προϋπολογίζει ποσά που μόνο ως φάρσα μπορεί να τα εκλάβει ο κτηνοτρόφος.
Την ίδια στιγμή προσπαθούν να μας καθησυχάσουν δείχνοντάς μας τις συγκυριακά αυξημένες τιμές σε κάποια προϊόντα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρύψουν τις μόνιμες αυξήσεις σε όλα τα παραπάνω, στο κόστος παραγωγής συνολικότερα. Αλλά και σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης που αυξάνουν το κόστος διαβίωσης για όλους μας. Αυξήσεις που προκλήθηκαν από την «ελεύθερη αγορά», την αγαπημένη όλων των Κυβερνήσεων.
Μια ελεύθερη αγορά που για να τη στηρίξουν
Εκτοξεύουν την φορολογία στα 50 δις μέσω του προϋπολογισμού, λεφτά που το 95% πληρώνεται από τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα.
Μειώνουν τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών κατά 2 μονάδες χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, 183 εκατομμύρια, τα οποία κανονικά θα έμπαιναν στον προϋπολογισμό.
Και σα να μην έφτανα όλα αυτά, την ώρα που η πανδημία σκοτώνει 100 ανθρώπους την ημέρα.
Μειώνουν κατά 139 εκ. την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία, κόβουν στο μισό τον προϋπολογισμό για την πρωτοβάθμια υγεία και αφαιρούν 1,1 δις από Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
Μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, όλο το λαό συμμετέχουν και οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 18:30 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
το Διοικητικό Συμβούλιο

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This will close in 10 seconds