Διαθέσιμη είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα σε όσους πολίτες άνω των 18 ετών θέλουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου κατά της νόσου COVID-19, ακόμα και μετά το πέρας τριών μηνών μετά τον αρχικό εμβολιασμό, ύστερα από τις οδηγίες που δόθηκαν, την Παρασκευή (03/12), από το Υπουργείο Υγείας.
Στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε, την Παρασκευή (03/12), αναπροσαρμογή στον χρόνο χορήγησης της τρίτης -αναμνηστικής- δόσης κατά της νόσου COVID-19 και έτσι, πλέον, αυτή μπορεί να γίνεται στο τρίμηνο μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

Ποιους αφορά

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για τον ορισμό τρίτης δόσης (emvolio.gov.gr) έχει ήδη ανοίξει και τονίστηκε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα, αποφάσισε ότι το ενδιάμεσο διάστημα ανάμεσα στη δεύτερη δόση και στην επαναληπτική σε πολίτες άνω των 18 ετών, μειώνεται από τους έξι μήνες στους τρεις.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε: «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έθεσε τα δεδομένα και προχώρησε στη σχετική απόφαση, εκτιμώντας τα επιστημονικά δεδομένα και της πατρίδας μας και άλλων χωρών, όπως π.χ. του Ισραήλ που έχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμών. Υπάρχουν και άλλες χώρες, όπως η Αγγλία, που έχει προχωρήσει στους τρεις μήνες και άλλες στους πέντε μήνες».
Όσον αφορά στους νοσήσαντες από κορονοϊό, ο ίδιος ανέφερε πως τρεις μήνες μετά τη διάγνωσή τους θα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους.
Πάντως, όσοι έχουν κάνει ήδη το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τότε μπορούν να λάβουν την αναμνηστική δόση είτε με Johnson & Johnson είτε με Pfizer/BioNTech είτε με Moderna, αλλά δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού τους.
Επισημαίνεται πως τρίτη δόση εμβολίου δεν κάνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση είτε από το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech είτε από αυτό της Moderna και όσοι έχουν λάβει δεύτερη δόση με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.
Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This will close in 10 seconds