Η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα. Και ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει νέα μέτρα. Το ποια θα είναι αυτά, θα το ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο υπουργικό Συμβούλιo ου αρχίζει στις 11:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης (Όμικρον) και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Τα σενάρια για τα μέτρα

Ειδικότερα, υπάρχουν πληροφορίες για αύξηση των rapid test για τους ανεμβολίαστους πολίτες από δύο, που είναι σήμερα, σε τρία την εβδομάδα.
Στο «τραπέζι» είναι και ο πλήρης αποκλεισμός τους από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, ακόμα και με την επίδειξη αρνητικού τεστ.
Άλλο ένα μέτρο που φαίνεται ότι έρχεται είναι η καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εμβολιασμένους και μη.
Όσον αφορά στους εμβολιασμένους, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διάθεση δωρεάν τεστ ώστε να υπάρχει καλύτερη ιχνηλάτηση.
«Πρέπει να ετοιμαστούμε και για πρόσθετα μέτρα» είχε σχολιάσει νωρίτερα ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.
Με τη σειρά του, ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, ζήτησε ακόμα περισσότερες επεμβάσεις. Ειδικότερα, ζήτησε πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από παντού, μάσκα παντού, περιορισμούς στα γήπεδα, κλείσιμο σχολείων και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

 

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This will close in 10 seconds