Όσοι δεν προλάβουν τη σημερινή προθεσμία, θα έχουν ευκαιρία για αίτηση στα μέσα του Δεκεμβρίου.
Εκπνέει η προθεσμία για τους περυσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myΘέρμανση» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέχρι τα μεσάνυχτα, προκειμένου να λάβουν προκαταβολή μέχρι την 10η Δεκεμβρίου.
Όσοι δεν το πράξουν, θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία για να πληρωθούν την προκαταβολή εντός του επόμενου μήνα. Η νέα προθεσμία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου και αφορά και στους νέους δικαιούχους, αυτούς δηλαδή που φέτος θα λάβουν επίδομα για πρώτη φορά.
Έτσι, οι δικαιούχοι του επιδόματος που δεν προλάβουν τη σημερινή προθεσμία θα έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2021 να κάνουν την αίτησή τους, ώστε να εισπράξουν την ενίσχυση μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, θα ακολουθήσουν άλλες δύο πληρωμές:

Έως την 28η Φεβρουαρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022.

Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως τις 31 Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1/10/2021 έως 31/03/2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022.
Για την είσοδο στην εφαρμογή «Υποβολή Αίτησης» για το επίδομα θέρμανσης, η ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet.

Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών. Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Τα βήματα για την υποβολή αίτησης έχουν ως εξής:

Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία

Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

Επιλέγω είδος καυσίμου

Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος

Επιλέγω οικισμό

Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας

Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *