Για την προσωπική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό, αμέσως μετά τον θάνατο του παιδιού του, της 14χρονης Γωγώς, μίλησε ο πατέρας Βησσαρίων Καντούνης, ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, στην εκπομπή «Check in στα γεγονότα» της ΤV100.

Η οικογένεια του πατέρα Βησσαρίωνα δοκιμάστηκε, καθώς λίγο καιρό μετά τον θάνατο της κόρης του μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου, ο ιερέας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Η μικρή μας κόρη, η Μαρκέλλα, έφερε τον ιό στο σπίτι. Ήμασταν πλήρως εμβολιασμένοι κι εγώ και η γυναίκα μου, αλλά ανήκω στην ομάδα εκείνη των ασθενών που δυστυχώς νοσούν παρότι είναι εμβολιασμένοι. Βρέθηκα στις 10/10 να διασωληνωθώ στο Παπαγεωργίου. Οι ήρωες γιατροί και νοσηλευτές έσωσαν τη ζωή μου, με τη βοήθεια της Παναγίας» εξομολογήθηκε ο π. Βησσαρίων.

Ο ίδιος, πέρασε δύσκολα αυτή την περιπέτεια, με τον φόβο να αποτελεί το κυρίαρχο συναίσθημα. «Εγώ έκανα την δεύτερη δόση στις 25 Ιουνίου, τρεις μέρες μετά την κηδεία της Γωγώς. Θέλω να πιστεύω- δεν ξέρω αν συμβαίνει- ότι η στεναχώρια αυτή δεν με βοήθησε να αναπτύξω αντισώματα. Είχα χαμηλό κορεσμό και πυρετό. Αυτό προκάλεσε ένα πανικό. Τώρα είμαι σπίτι. Την πρώτη μέρα δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα. Με τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή μου περπατάω με το πι και σήμερα έκανα μερικά βήματα χωρίς πι. Δεν έχω πλέον κορωνοϊό, είμαι χωρίς οξυγόνο, απολαμβάνω τη φροντίδα της συζύγου μου» ανέφερε.

Ο π. Βησσαρίων έστειλε κι ένα μήνυμα προς τους πιστούς αλλά και τους κληρικούς που αντιτίθενται στον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό και ασκούν κριτική προς την ηγεσία της Εκκλησίας για τη στάση της. «Καλά κάνει η ηγεσία. Η εκκλησία θέλει να σώσει τον άνθρωπο. Ένας άνθρωπος για να αγωνιστεί πρέπει να είναι ζωντανός. Αν αφήσουμε τους πιστούς στο έλεος του κορωνοϊού, δεν θα μείνει κανένας. Η εκκλησία καλά κάνει και στηρίζει τον άνθρωπο ψυχοσωματικά. Οι γιατροί είπαν μάσκες, αποστάσεις, εμβόλια. Ποιος είμαι εγώ που θα πω το αντίθετο; Έχω πτυχίο ιατρικής; Ένας απλός Θεολόγος είμαι» τόνισε.

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *