Την έγκριση δύο θεραπειών που βασίζονται σε μονοκλωνικά αντισώματα κατά της Covid-19, της αμερικανικής Regeneron και της νοτιοκορεατικής εταιρείας Celltrion, αποφάσισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Το Ronapreve και το Regkirona γίνονται τα πρώτα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων που λαμβάνουν θετική γνωμοδότηση από τον EMA για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με την επιτροπή του ΕΟΦ να συνιστά την έγκριση του Ronapreve για τη θεραπεία του COVID-19 σε ενήλικες και εφήβους (από 12 ετών και βάρους τουλάχιστον 40 κιλών) που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να γίνει σοβαρή η νόσος τους.

Όσον αφορά το Regkirona, η επιτροπή συνέστησε την έγκριση του φαρμάκου για τη θεραπεία ενηλίκων με COVID-19 που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και που διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο να γίνει σοβαρή η νόσος τους.

Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται λίγες ώρες μετά την άφιξη στη χώρα μας των πρώτων παρτίδων του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά της Covid-19, 2.000 δόσεων, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμβαση SANTE-C3-2020-091) για την προμήθεια της νέας θεραπείας.

 

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This will close in 10 seconds