Την αντίδρασή της στην αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) για την συγχώνευση τμημάτων σε τρεις (3) σχολικές μονάδες και την στήριξή της με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των μαθητών-μαθητριών των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών εκφράζει η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού. 

Επιθυμώντας την από κοινού επίλυση των προβλημάτων, που προκαλεί η απόφαση, βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών και υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις τους. Ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας, διαμαρτύρεται για τις συγχωνεύσεις και την αναστάτωση, που προκαλείται στις Σχολικές Μονάδες, και καλεί το ΥΠΑΙΘ να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του. 

Δεν μπορεί να είναι αποδεκτό το στοίβαγμα  των  παιδιών  σε αίθουσες περιορισμένης χωρητικότητας (27 μαθητές/τριες σε 39 τ.μ.), παρακάμπτοντας τους προβλεπόμενους κανόνες για την ασφάλεια και την υγιεινή  των μαθητών/τριών και των Εκπαιδευτικών εν μέσω πανδημίας.

Δεν αποδεχόμαστε καμία ενέργεια που διαταράσσει την ομαλή σχολική ζωή και απειλεί την ασφάλεια και την υγεία της σχολικής κοινότητας. Δεν δεχόμαστε τις συγχωνεύσεις των τμημάτων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και αγωνιζόμαστε να μην εφαρμοστούν.  

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

      Σοφία Ζηφκοπούλου

Facebook Comments Box

Από Symthermnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *